понеділок, 11 листопада 2013 15:49

Видавництво, яке приховує кошторис на друк книжок, знову отримало півмільйона державних гривень

Національна парламентська бібліотека 1 листопада уклала низку угод з видавництвами про закупівлю книжок на суму 10,96 млн грн. для поповнення фондів публічних бібліотек України. Про це повідомляє сайт "Наші гроші".

Держава замовила книги, брошури, рекламні проспекти, дитячі книжки, енциклопедії і словники. Їхні назви не оприлюднені. Замовлення на 468 000 гривень отримало київське видавництво "Грані-Т", яке стало героєм номеру 196 журналу "Країна". Минулого року "Грані-Т" мали таке ж держзамовлення на 1 мільйон 12 тисяч гривень. Як вони його виконували, читайте у журналі.

Також цього року замовлення на книжки отримала харківська фірма "Побутелетротехніка". Її перевіряла Рахункова палата. І виявила, що фірма сама нічого не друкує, а перезамовляє друк книжок в інших видавництвах. Собі ж лишає до 84 % державних грошей. Іще держзамовлення отримали ПАТ "ДАК Укрвидавполіграфія" та ПрАТ "Волинська обласна друкарня", Корпоративне підприємство ДАК "Укрвидавполіграфія" - заклади у відомстві Міністерства освіти.

104 тисячі гривень отримає фірма "Шанс". Керівником якої свого часу була Платок Ганна Михалівна - помічник голови правління ДАК "Укрвидавполіграфія" у 2009 році. Також Ганна Платок є керівником фонду "Здоров'я майбутнього", партнером якого є "Укрвидавполіграфія". А ще Ганна Михайлівна і нинішній голова правління "Укривидавполіграфії" Василь Продан керували по черзі столичним туристичним агентством "Світ подорожей".

 

Зараз ви читаєте новину «Видавництво, яке приховує кошторис на друк книжок, знову отримало півмільйона державних гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі