четвер, 01 вересня 2011 11:44

Венеціанський фестиваль пройде сьогодні під знаком Мадонни та Поланскі

Венеціанський фестиваль пройде сьогодні під знаком Мадонни та Поланскі

На 68-му Венеціанському кінофестивалі сьогодні очікують американську поп-діву Мадонну, яка покаже поза конкурсом свою режисерську роботу. У конкурсній програмі покажуть новий фільм Романа Поланскі "Різанина".

Фільм під назвою "W.E.", котра означає ініціали Волліс і Едварда, тобто короля Великої Британії Едварда III і американки Волліс Сімпсон, оповідає про історію їхнього кохання. Королівська родина відмовилася в якості дружини короля бачити розведену жінку, і Едуард відмовився від престолу на користь свого брата Георга VI, батька нинішньої королеви Великої Британії Єлизавети II.

Мадонна дебютує в цій картині і як сценарист.

У "королеви поп-музики", яка щойно відзначила 53-річчя, вже є досвід у кінематографі. По-перше, на її рахунку декілька десятків ролей, найзнаменитіша її акторська робота - в картині Алана Паркера "Евіта" про аргентинську співачку і видну громадську діяльність Еве Дуарте. А в 2008 році вона зняла перший повнометражний фільм "Бруд і мудрість" про історію реально існуючої американської музичної групи "Гоголь Борделло", заснованої іммігрантом з України Євгеном Гудзем. Він і зіграв головного героя Андрія.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Мадонна з 24-річним бойфрендом відпочиває у Франції

Мадонна, яка почала свою співочу кар'єру в 1982 році, в останні роки перепробувала всі творчі професії - модельєра (їй належить кілька молодіжних ліній для відомих марок одягу), композитора (вона автор музики до декількох фільмів), письменниці. Крім того, вона - мати двох дітей. Їй належить мережа спортклубів по всьому світу, в тому числі в Москві.

"Різанина" Романа Поланскі - екранізація сучасної популярної п'єси про те, як дві сім'ї зближуються після бійки їхніх нащадків в школі. Головні ролі в картині виконали Джоді Фостер, Кейт Вінслет та австрійський актор Крістоф Вальц, який здобув популярність завдяки ролі штандартенфюрера Ганса Ланди у фільмі Квентіна Тарантіно "Безславні виродки". На конкурсі представляти картину будуть тільки Вальц і Вінслет, яка фігурує ще в цілих двох фільмах позаконкурсної програми, зокрема "Зараза" Стівена Содергерга.

А от Поланський бути присутнім на прем'єрі не зможе. Режисер польського походження поки так і не владнав свої проблеми з правосуддям, пов'язаними зі звинуваченнями 30-річної давності про згвалтування неповнолітньої. Над "Різаниною" він працював, перебуваючи під домашнім арештом у Швейцарії.

Зараз ви читаєте новину «Венеціанський фестиваль пройде сьогодні під знаком Мадонни та Поланскі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі