вівторок, 03 вересня 2019 19:30

Вб'ємо довбаного клоуна: огляд фільму "Воно 2"

5 вересня в український прокат вийде фільм жахів "Воно 2" режисера Андреса Мускетті. Gazeta.ua пропонує свій огляд прем'єри.

Перед вами троє дверей. На перших червоним написано "Зовсім не страшно", на других "Страшно", третіх - "Дуже страшно". Які ви оберете? Судячи з фільму, режисер обрав перші.

Автор: planetakino.ua
  Кадр з фільму  "Воно 2"
Кадр з фільму "Воно 2"

Події другої частини хоррора "Воно" відбувається через 27 років. Підлітки давно виросли і звалили з крипового американського захалустя. І чим далі вони поїхали, ти менше пам'ятали про клоуна, що ледь їх не вбив. Але кожен з "Клубу невдах" має мітку — шрам на долоні. Так дали обіцянку, якщо Воно повернеться, то друзі знову будуть протистояти йому разом. Такий от кліфгенгер, адже ясно, що Воно таки повернеться. І принесе ще трохи грошиків своїм творцям. Чи не трохи.

Саме тому влітку 1984 в Деррі, під час фестивалю, знову виникає зловісний клоун. Майк - єдиний хто залишився в Деррі. Розуміє, що Воно повернулося і розшукує колишніх друзів. Ті не раді несподіваній звістці. Хтось злякався, хтось блювонув, а хтось взагалі вкоротив собі віку. Але за день більша частина причетних прибула боротися зі злом.

Автор: planetakino.ua
  Кадр з фільму  "Воно 2"
Кадр з фільму "Воно 2"

Творці попіклувалися про справжніх фанатів Стівена Кінга. Письменник з'явиться у одному з епізодів фільму. Грає продавця комісійки.

Хоча цей фільм про дорослих, діти будуть з'являтися в деяких сценах зі спогадами. Коли їх дорослі втілення втрапляють в біду, діти понижують градус емоційної напруги. Хоча і без цього страшно нікому не буде. Трохи різких звуків та бридких втілень клоуна-невдахи. От і весь хоррор.

Автор: planetakino.ua
  Кадр з фільму  "Воно 2"
Кадр з фільму "Воно 2"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як змиритись, що тобі вже не 20: огляд фільму "Зустріч однокласників"

Оригінальну ідею стиснули і зібгали. По дорозі ще й бахнули кілька кіноляпів. У сцені, де Біла затягує в стічну канаву, його обличчя хапають десятки бридких маленьких ручок. А за секунду видно, як затягнуло лише його руку і плече. Голова спокійно відпочиває на асфальті. У мертвого героя у фіналі очі закриті. На наступному кадрі з обіймами, вони вже дивляться вдалечінь.

"Вб'ємо довбаного клоуна" - гасло Річі, яке стало теглайном стрічки. І дякувати Богу, що це таки зробили. Третю частину глядачі не витримали б.

Автор: planetakino.ua
  Кадр з фільму  "Воно 2"
Кадр з фільму "Воно 2"

Це найдовший фільм жахів. В цілому обидва фільми мають тривалість 5 годин і 4 хвилини. На годину більше, ніж оригінальна адаптація мінісеріалу 1990 року в романі Стівена Кінга.

Хто має зайві три години часу, спокійно ставиться до клоунів або любить Кінга, можуть піти в кіно.

8 серпня в український прокат вийшов кримінальний трилер "Королеви криміналу" режисерки Андреї Берлофф. Gazeta.ua пропонує свій огляд прем'єри.

Зараз ви читаєте новину «Вб'ємо довбаного клоуна: огляд фільму "Воно 2"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі