четвер, 27 червня 2013 11:06

В Україні знімуть перший веб-документальний фільм

В Україні знімуть перший веб-документальний фільм

Французькі журналісти Матьє Сартр і Стефан Сьоан запустили в Україні проект "ROK! Ukraine". Так буде називатися перший український веб-документальний фільм. Проект триватиме з вересня 2013 року до лютого 2014 року і включатиме 4 етапи навчання та 34 дні безкоштовної підготовки.

"Збираємо команду з 12 молодих спеціалістів - режисерів, журналістів, ведучих, репортерів, режисерів монтажу відео та звуків, графічних дизайнерів. Вони будуть створювати сюжети по всій Україні", - розповідає про ідею веб-документальної стрічки Олександра Куровська, куратор проекту.

Веб-документальний фільм присвячений українській рок-тематиці. Тобто автори розкажуть про Україну через широке поняття "Рок" у мистецькому, культурному та соціальному житті.

"Французькі журналісти Матьє Сартр та Стефан Сьоан, які тут працювали протягом півтора року, робили свій веб-документальний фільм "Gol! Ukraine" (присвячений Євро-2012). Це було 12 документальних сюжетів. Так от, вони багато співпрацювали з українцями. Із їхніх вражень з'явилася тема для цього проекту. Вони казали: "Хлопці, дівчата, єдине, що вас може охарактеризувати - це рок". І це не обов'язково музика. У широкому розумінні це ставлення до оточуючого світу з позитивного боку", - додає куратор проекту.

Фільм презентують наступного року. Буде створено окремий сайт для документальних сюжетів. Заявки в команду розглядатимуть до 10 липня. Подробиці можна почитати на сайті Французького інституту в Києві.

Зараз ви читаєте новину «В Україні знімуть перший веб-документальний фільм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі