понеділок, 28 травня 2018 13:59

В першому коміксі Бетмен носив червоні штани та крила

В першому коміксі Бетмен носив червоні штани та крила
Перша книга коміксів "Бет-мен" художника Боба Кейна і письменника Білла Фінгера. Фото: Вікіпедія

Бетмен поруч із Суперменом і Людиною-павуком - один з найвідоміших супергероїв. 28 травня 1939 року американському видавництві DC Comics Вийшла перша книга коміксів "Бет-мен" художника Боба Кейна і письменника Білла Фінгера. Сьогодні Бетмен - один із найпопулярніших вигаданих літературних персонажів світу.

Бетмен не відноситься до числа тих вигаданих героїв, які мають надздібності, його головною зброєю є його розум. Творці персонажа зробили його біографію дуже цікавою. За маскою чорного месника ховається Брюс Вейн, мільйонер, плейбой і філантроп. Після того, як у нього на очах вбито його батьків, він зайнявся тренуванням свого тіла й духу до повної досконалості, винайшов костюм і зайнявся боротьбою зі злочинністю.

На відміну від багатьох супергероїв він не володіє ніякою надлюдською силою або здібностями. Він покладається тільки на свій розум, сміливість, техніку і фізичну силу. Також Бетмен входить у склад "Ліги справедливості".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бетмена оцінили у 523 тисячі доларів

Творцями персонажа Бетмена вважаються автори коміксів про супергероя - Боб Кейн і Білл Фінгер. Свою назву він отримав від англійських слів bat і man, що перекладається як "людина-летюча миша". Спочатку костюм Бетмена був червоні штани, крила з жорсткого матеріалу і маска на півобличчя.

Але пізніше було вирішено зробити образ менш яскравим, для цього був використаний сірий колір, крила були замінені на плащ, а маска стала більш закритою, залишилися тільки прорізи для очей. Але найголовнішим в костюмі персонажа було і досі залишається те, що на його грудях зображений знак Бетмена в формі летючої миші.

Незабаром він отримав команду помічників в особі Робіна, Бетгьорл, комісара Гордона та інших. Протягом своєї довгої "літературної кар'єри" цей персонаж зумів завоювати популярність по всьому світу. Як тільки не називали героя на ім'я Бетмен: Темний лицар, Страж Готема, Кращий детектив в світі.

Не менш привабливим для американців кінця 30-х років було і Альтер-его героя. У той час як для більшості персонажів було загадкою: хто такий Бетмен, читачі знали, що під маскою доблесного борця зі злочинністю ховається мільярдер. Зубожілим після Великої депресії американцям шалено хотілося вірити в існування благородного багатія, готового допомагати бідним людям, яким був Уейн.

Перший комікс про супермена продали у США майже за $1 млн. Це - рідкісна копія графічної новели, що вийшла друком 1938 року. Торги відбулися на аукціоні Heritage Auctions. На обкладинці випуску вказана ціна у $0,1. Комікс пішов з молотка за $956 тис. Очікували, що лот продадуть за $750 тис. Цю графічну новелу вважають дуже рідкісною: нині існує близько 100 копій.

Зараз ви читаєте новину «В першому коміксі Бетмен носив червоні штани та крила». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі