пʼятниця, 28 жовтня 2011 20:48

У Москві відкрили відреставрований Большой театр

У Москві відкрили відреставрований Большой театр

Після шестирічних реставраційних робіт у Москві відкрили Большой театр. За відтвореним фасадом часів Олександра II ховається тепер один з найсучасніших в плані технічного оснащення театр у світі.

"Через шість років, виконавши неймовірний обсяг робіт, фахівці повернули 155-річній будівлі колишній царський блиск. У реставраційних роботах були задіяні в цілому близько 3600 фахівців, які реконструювали зовнішній вигляд і внутрішнє убрання "палацу муз" практично в повній відповідності з проектом італійського архітектора Альберто Кавоса", - пише InoPressa.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Театру Заньковецької не вистачає гардеробних і гримерок

"Московські влади не злякалися непомірних витрат: 500 млн. євро поглинули реставраційні роботи тільки за офіційними даними - за неофіційними, сума робіт склала вдвічі більше. Вже сьогодні зрозуміло, що реконструкція Большого театру увійде в історію як найбільш масштабний і найдорожчий проект в світі. Однак, на думку директора театру Анатолія Іксанова, результат гігантської праці виправдає вкладення: експерти ЮНЕСКО за реставрацію присудили театру вищі оцінки", - пишуть ЗМІ.

Театр забезпечений ультрасучасної технікою, встановленої за лаштунками. В основному вона вироблена в Німеччині: компанія Kunkel Consulting є автором проекту по установці всієї сценічної техніки, Bosch-Rexrodt поставила софіти та інше оснащення сцени та оркестрової ями.

Зараз ви читаєте новину «У Москві відкрили відреставрований Большой театр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі