середа, 18 березня 2015 10:29

У Києві пройде читка п'єси Олега Сенцова

У Києві пройде читка п'єси Олега Сенцова

Читка першого драматургічного твору "Номери" Олега Сенцова, заарештованого і викраденого в Криму співробітниками ФСБ Росії 11 травня 2014, відбудеться 18 березня в 19:00 в театрі "ДАХ", режисер - Анастасія Патлай. Про це повідомляє Cultprostir.

Зараз Олег ув'язнений у московській в'язниці "Лефортово", де його разом з трьома співвітчизниками тримають за звинуваченням у підготовці терактів на території Криму, яке сам Сенцов і правозахисники називають сфабрикованими.

Наталія Йозеф, продюсер читки, розповіла Cultprostir: "Цю п'єсу Олег написав задовго до початку подій на Майдані. А не в тюрмі, як чомусь стверджується в пресі. У цій п'єсі, написаної в жанрі антиутопії, багато по-справжньому пророчого відносно того, що сталося потім з Україною - можливо, саме тому журналісти вирішили, що Олег створив її вже після арешту. У п'єсі описується світ чи то людей, чи то якихось інших істот, які замість імен носять порядкові номери - від одного до десяти. Є судді і є головний - Нуль. Є закони, традиції, якесь налагоджене життя, підпорядковане Правилам. Все це перевертається і змінюється з приходом в їхній світ немовляти, якому дають порядковий номер "11".

Вперше читка була показана 30 листопада в "ТЕАТРЕ.DOC" в Москві, а потім повторена в Сахаровському центрі.

Вхід - вільний, але приймаються добровільні пожертвування, які будуть передані сім'ї політв'язня. Олег Сенцов самостійно виховував двох дітей.

Зараз ви читаєте новину «У Києві пройде читка п'єси Олега Сенцова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі