четвер, 08 грудня 2022 19:41

Спецтема: Війна Росії проти України

У Києві відгриміла "Молодість": список найкращих фільмів
4

Київський міжнародний кінофестиваль "Молодість" оголосив переможців 51-го фестивалю 2022 року.

Кінофестиваль тривав з 1 по 7 грудня 2022 року. За цей час глядачі змогли подивитися 78 стрічок з 37 країн у 12 конкурсних і позаконкурсних програмах, передає The Village.

Ґран-прі "Молодості" отримала стрічка "Памфір" українського режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука.

Це фільм про колишнього контрабандиста, який повертається у рідне село незадовго до святкування Маланки – і волею збігу обставин змушений повернутися до свого нелегального промислу.

Найкращим повнометражним фільмом Міжнародного конкурсу стала картина "Джойленд" пакистанського режисера Саїма Садіка.

Герой фільму – танцюрист, вихований у консервативній родині, потрапляє до квір-спільноти і переосмислює власну чуттєвість і сексуальність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україну на "Оскарі" представить фільм про доярку і електрика

Найкращим короткометражним фільмом став "Усі ворони світу" гонконзької режисерки Ї Тан.

Найкращим студентським фільмом Міжнародного конкурсу стала картина "З любов'ю, тато" чеської режисерки Діани Кам Ван Нґуєн.

Це гібридна документальна робота з листами від ув'язненого батька, які авторка знайшла вже згодом і вирішила на їх основі художньо пережити досвід спілкування, якого їй бракувало.

Спеціальні відзнаки отримали ще три стрічки. У короткометражній секції "Альма і Паз" мексиканської режисерки Кріс Ґріс, а в повнометражній – "Клітка і мрія" бразильського режисера Валеріо Фонсеки і "Маленьке тіло" італійської режисерки Лаури Самані.

Крім того, організатори оголосили, що 52 Міжнародний кінофестиваль "Молодість" відбудеться 21–28 жовтня 2023 року.

"Молодість" – київський міжнародний кінофестиваль, найбільший сучасний кінофестиваль в Україні. Це вже 51-й фестиваль "Молодість". Наприкінці жовтня стало відомо, що його проведуть попри війну.

Національний конкурс 51-ї "Молодості" відбувся в межах Гамбурзького кінофестивалю: кращим повнометражним фільмом стала "Стоп-Земля" Катерини Горностай, а кращим короткометражним – Leopolis Night Нікона Романченка.

Ґран-прі "Молодості" отримала стрічка "Памфір" українського режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука
Фото: the-village.com.ua
Найкращим повнометражним фільмом Міжнародного конкурсу стала картина "Джойленд" пакистанського режисера Саїма Садіка
Найкращим короткометражним фільмом став "Усі ворони світу" гонконзької режисерки Ї Тан
Найкращим студентським фільмом Міжнародного конкурсу стала картина "З любов'ю, тато" чеської режисерки Діани Кам Ван Нґуєн

Українська драма "Клондайк" здобула п'ять нагород на кінофестивалі в Туреччині.

Фільм переміг у номінаціях: Найкращий фільм, Найкраща режисура, Найкращий оператор, Найкращий монтаж та Найкраща актриса.

Фестиваль називається Antakya Film Festivali і проходив в Туреччині.

"Клондайк" представлятиме Україну на Оскарі. Він розповідає історію родини, яка опинилася в епіцентрі подій авіакатастрофи рейсу MH17.

Зараз ви читаєте новину «У Києві відгриміла "Молодість": список найкращих фільмів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі