четвер, 16 січня 2014 15:15

В бій ідуть самі старі Роберти – Де Ніро та Редфорд – кінопрем'єри 16 січня
7

Як я тепер кохаю
Сезон убивць
Джек Раян: Теорія хаосу
Барака
Гранд реванш

Цьогоріч Роберту Де Ніро виповниться 71 рік. А на цьому тижні виходить одразу дві стрічки, в яких він виконує головні ролі. Що ж, враховуючи якість цих стрічок- це свідоцтво скоріше доброї фізичної форми, ніж ознака чергового цвітіння його таланту. І все ж той факт, що Де Ніро знімається не може не порадувати. Порадують на цьому тижні також прем'єри: "Надія не згасне" з живою легендою Робертом Редфордом та легендарна "Барака".

Надія не згасне

"Надія тільки на себе і свою жагу до життя" - все що лишилося у головного героя стрічки.

Стрічка переносить глядача у Індійський океан. Високий підстаркуватий чоловік подорожує на яхті без конкретної цілі, наче пірат "Самотній вовк". Одного дня, коли нічого не передвіщало катастрофи його яхта зіштовхується з танкером. Пробоїна у яхті – не страшна пригода. Проте як тепер його судно перенесе кілька штормів, які йому підготувала доля. Про виживання у екстремальних ситуаціях в повнісінькій самотності і практично без ніякої надії на спасіння і розповідає ця стрічка.

"Це той випадок, коли актору, який спроможне перетворити читання звичайнісінької телефонної книги на цікав енну виставу – насправді вручили телефонну книгу і запропонували суперничати з тими, хто грає Шекспіра. Редфорд, звичайно, робить все, що може…" - Empire.

Як я тепер кохаю

"Якщо війна триватиме – я хочу бути дома, з тобою" - ідеалістично заявляє протагоністка цієї стрічки. Недалеке майбутнє. П'ятнадцятирічна Дейзі приїздить з Нью-Йорку – у Лондон, до своїх тітки з дядьком. Саме там доля підготувала їй зустріч з її кузеном Едмондом, в котрого вона закохається до безтями. Однак налагодити стосунки їм заважатиме не тільки те, що вони – рідня, а справжня Третя світова війна…

Сюжет картини сахарно-приторний. Акценти в ньому розставлено на відчуттях та монологах. Тож ні на що інше, окрім, як на мелодраму, він не налаштовує. Більше співчуття під час перегляду викликає сам режисер, а не протагоніста стрічки. Адже автор фільму відчайдушно намагається щось-таки розгледіти у цьому безглуздому скрипті", - Фонтанка.

Барака

"Світ, яким він був 20 років тому" - проголошує слоган стрічки, переглянувши яку розумієш, що з тих пір мало що змінилося.

Стрічка представляє з себе безперервний відеоряд, в який увійшли кадри найкрасивіших місць планети. Незвичні ритуали аборигенів та перенасичені мегаполіси. Напружена атмосфера індустріальних місць та тисячолітній спокій лісів та пустель. Загадкові ритуали племен та театралізовані меси християн та мусульман. Все це сплелося у стрічці під чудову музику.

"Цивілізація наступає, несучи за собою війни та революції, морок і кіптяву. І все, що ми можему цьому протиставити – це все ті ж стародавні практики, поки що не втрачені світом", - Коммерсантъ Weekend.

Гранд реванш

- Ти старий, у тебе слабкі коліна і ти товстий!

- Не треба втішати – правду кажи – відповідає на заяви свого друга боксер-старпер.

Своєрідний комедійний сіквел фільмів "Роккі" та "Скажений бик". Протагоністи стрічок через тридцять років після останньої появи на ринзі. Проте одного дня вони вирішують провести вирішальний бій, щоб поставити всі крапки над "і".

"Можна скільки завгодно обговорювати експлуатацію минулих образів відомих акторів і наводити приклади повних провалів на цій ниві. Проте "Гранд реванш" - безумовно, удача", - Фонтанка.

Джек Раян: Теорія хаосу

"Партнерство – річ делікатна, містер Райан. Воно може закінчитися бійкою…",  - попереджають протагоніста картини.

Фінансовий аналітик Райан переїздить у Москву для роботи на певного мільярдера. Його новий шеф обставить діло таким чином, що підозри у всіх махінаціях падуть на Райана. В результаті його звинуватять у організації терористичної операції, спрямованої на повалення економіки США. Для того, щоб викрутитися з ситуації, протагоністові доведеться врятувати свою дружину з полону, відчистити свою репутацію та розв'язати вузол заколоту…

"Це душе повільна шпигунська драма, в котрій багато уваги приділено біографії головного героя і його особистим взаєминам", - Komm & Sieh

Сезон убивць

"Є такі бійці, для яких війна ніколи не закінчується", - коментує голос за кадром діяння головних героїв.

В далекому 1992 році солдат НАТО залишив в живих сербського солдата-злодія. Через кілька десятиліть балкарець повертається, щоб помститися американцеві. Їх зустріч перетворюється у такий собі лісний трилер у кращих традиціях жанру.

"Якщо автори стрічки задумували меседж про те, як війна руйнує психіку людини, то, скажемо прямо, вони облажалися", - Газета.ru

Мьобіус

"Під час перегляду треба багато чого домислювати, багато чому співчувати та напружувати свою увагу на всі 100", - прокоментував цю стрічку один з критиків.

Всі свої життєві сили дружина витратила на ненависть до свого чоловіка, котрий її постійно зраджував. Одного вечора вона побачила, як він кохається з продавщицею з сусіднього магазину. Через це вона фактично втратила контроль над собою. У відчаї вона схопилася за ніж і вночі підкралася до нього. Та він вчасно прокинувся і вигнав її. Та чи буде це останньої її спробою помститися за численні зради?

"Більш передбачувані режисери, ніж Кім Кі Дук сьогодні існують лише у форматі легкої телевізійної еротики", - Ведомости.

Зараз ви читаєте новину «В бій ідуть самі старі Роберти – Де Ніро та Редфорд – кінопрем'єри 16 січня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі