вівторок, 18 червня 2013 10:10

Уперше українську короткометражку номіновано на премію Європейської кіноакадемії

Уперше українську короткометражку номіновано на премію Європейської кіноакадемії
Кадр з фільму

"Ядерні відходи" Мирослава Слабошпицького стала першою кінострічкою в історії українського кінематографа, що отримала номінацію на приз Європейської кіноакадемії (EFA) у категорії "Кращий короткометражний фільм" 2013-го року.

"Ядерні відходи" - камерна історія про чоловіка і жінку, які працюють у зоні відчуження. І саме за зіставлення поводження з радіоактивними відходами та викинутими людськими життями фільм було номіновано на премію.

Зокрема на офіційному сайті фестивалю зазначено: "Створені режисером персонажі гідні захоплення у фільмі, що дає ідеальний опис ядерної природи - середовища, ворожою для всього живого. Історія рухається сама по собі, в повільному, механічному темпі, і це стає ілюстрацією відчуження людської душі".

Уже відомомо дев'ять номінантів (з 15 фільмів), які боротимуться за нагороду Європейської кіноакадемії у номінації короткометражних стрічок. Серед них російська короткометражка "Лист" Сергія Лозниці, іспанська стрічка "Містерія" Чема Гарсіа Ібара, британсько-ірландський фільм "Ранок" Кетті Бара та інші.

На рахунку фільму "Ядерні відходи" вже кілька престижних нагород, в тому числі "Срібний леопард" МКФ в Локарно і Гран-Прі кінофестивалю "Кіношок", "Золота медаль" Белграда та інші.

Переможця в номінації оголосять на 26-церемонії нагородження Кіноакадемії, яка пройде в Берліні 7 грудня цього року.

Зараз ви читаєте новину «Уперше українську короткометражку номіновано на премію Європейської кіноакадемії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі