четвер, 19 січня 2012 22:15

Українська поетеса потрапила в "Національний бестселер"

Українська поетеса потрапила в "Національний бестселер"

Літературна премія "Національний бестселер" відкрила дванадцятий сезон, в якому будуть розглядатися прозові твори, написані російською мовою, вперше опубліковані в 2011 році або ще не видані.

Цього року в списку номінаторов, які можуть висувати твори на здобуття премії 52 особи. Українська поетеса Євгенія Чуприна також є серед номінаторів російської літературної премії "Національний бестселер".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український поет виступить на фестивалі в Нікараґуа

Також у списку номінаторів є критики Микола Александров, Костянтин Мильчин, Лев Данілкін, письменники Юрій Буйда, Гліб Шульпяков, видавці Олександр Іванов, Ольга Морозова, Олена Шубіна, філософ Олександр Секацький та інші представники літератури і мистецтва, громадські діячі та вчені, видавці та журналісти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київські поети читали "поезію на зиму"

Лонг-лист і список членів Великого журі будуть складені 7 лютого. Шорт-лист і склад Малого журі - 12 квітня. Лауреата назвуть 3 червня.

Поетеса вже написала на своїй сторінці у Facebook, що збирається висувати "Маджонг" або "Істемі" Олексія Нікітіна чи "Ворошиловград" Сергія Жадана.

Зараз ви читаєте новину «Українська поетеса потрапила в "Національний бестселер"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі