четвер, 17 грудня 2020 18:26

Українська художниця видряпує унікальні картини на яйцях
6

Художниця Тетяна Бартош створює на яйцях картини. Подібному мистецтву немає аналогів у всьому світі.

Закарпатська художниця Тетяна Бартош зображує на яйцях картини Леонардо да Вінчі і навіть Рембрандта. З майстринею під час подорожі "Le Маршруткою" познайомилася ведуча "Нового каналу" Леся Нікітюк.

"Тетяна вишкрябує навіть найменші деталі. Як от зморшки чи волосинки. Усі гроші від продажу яєць вони з чоловіком вкладають у відбудову замку Сент-Міклош", – дивувалася Нікітюк.

Подружжя Бартошів займається творчістю на яйцях
Фото: надане пресслужбою "Нового каналу"
Подружжя Бартошів займається творчістю на яйцях
Подружжя Бартошів займається творчістю на яйцях
Подружжя Бартошів займається творчістю на яйцях
Подружжя Бартошів займається творчістю на яйцях

Подружжя Бартошів з 2001 року відновлюють середньовічну будівлю у смт Чинадійово. Найскладніше для Тетяни - це знайти знаряддя для створення картини та підготувати курячий вередливий "холст".

"Такі леза вже не виробляють. Мені надіслали їх небайдужі люди, хто скільки міг. Тому бережу. Коли вони затуплюються, не викидаю. Найважче в моїй роботі – зварити яйце. Це ще складніше, ніж зробити на ньому орнамент. Варю його 3 год. точно", – розповідала жінка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 туристичних локацій на Закарпатті від Лесі Нікітюк

Яйця для роботи мають бути не першої свіжості. Вони лежать по кілька років, щоб всередині все всохло до розміру горошинки. Тому унікальні роботи Тетяни коштують дорого.

Ведуча Леся Нікітюк познайомилася з жінкою, яка створює обереги на сушеній рибі. В Україні малюють ікони не лише за традиційними технологіями. Про незвичну традицію - створювати ікони на сушеній рибі - дізналася Нікітюк.

Зараз ви читаєте новину «Українська художниця видряпує унікальні картини на яйцях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі