понеділок, 13 жовтня 2014 13:00

Українські художники збиратимуть гроші на протезування бійців АТО
2

Провідні українські арт-менеджери та художники оголосили про заснування громадської ініціативи "Арт-фронт", що реалізовуватиме проекти на підтримку бійців української армії, повідомляє Cultprostir.

Перший благодійний аукціон ініціативи "Арт-фронт" відбудеться 18 жовтня: кошти підуть на фінансування протезування бійців, що отримали поранення під час АТО на Донбасі.

"Під час війни проведення благодійних аукціонів є успішним інструментом залучення коштів. Наразі в суспільстві і серед колекціонерів дуже сильні волонтерські та патріотичні настрої, тому ми сподіваємося на непогані продажі. Зараз багато колекціонерів допомагають армії, купують тепловізори та медикаменти, тому в меншій мірі цікавляться предметами мистецтва. У ситуації з нашим аукціоном це і хороше вкладення в мистецтво, і допомога армії" - сказав ініціатор проведення благодійного аукціону Леонід Комський.

15 жовтня в столичному Українському Домі відкриється передаукціонна виставка, на якій буде представлено 100 творів провідних вітчизняних художників, визнаних як в Україні, так і за кордоном.

Основну і найбільш цікаву частину колекції аукціону складають роботи відомих сучасних майстрів: Олександра Животкова, Тіберія Сільваші, Анатолія Криволапа, Олександра Ройтбурда, Влади Ралко, Матвія Вайсберга та багатьох інших.

Благодійний аукціон проекту "Арт-фронт" відбудеться 18 жовтня в Українському Домі.

"Я неодноразово вже брав участь в подібних благодійних акціях, нехай не таких масштабних. Свого часу ми допомагали "Громадському ТБ" і ось тепер пораненим солдатам. Такі громадські ініціативи дозволяють ефективно вирішувати ті проблеми, які на даний момент не може або не здатна вирішувати держава", - поділився учасник ініціативи "Арт-фронт" художник Матвій Вайсберг.

Зараз ви читаєте новину «Українські художники збиратимуть гроші на протезування бійців АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі