середа, 22 квітня 2015 11:09

Українські бійці впорядковують до Дня перемоги меморіали загиблим у Львові і на передовій
4

Українські військові упорядковують меморіали воїнам, загиблим у Другій світовій війні. Бійці з власної ініціативи беруться до роботи в зоні проведення антитерористичної операції і в глибокому тилу.

Так, поблизу Маріуполя в районі селища Павлополь військовослужбовці Збройних Сил України просто перед своїми бойовими позиціями упорядкували пам'ятник Героям Великої вітчизняної війни, повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

"Братська могила, в якій поховано понад 30 воїнів-визволителів від фашистської навали тих років, розташована між протидіючими сторонами. Останні сім місяців місцеві мешканці через небезпеку не мають можливості доглядати за цим священним місцем. Тому українські бійці вирішили самі зайнятися цією благородною справою. Військовослужбовці одного з мотопіхотних батальйонів перевірили місцевість на наявність мін. Потім під вогневим прикриттям відремонтували та пофарбували огорожу, навели лад на земельній ділянці, а також посадили квіти", - розповіли в відомстві.

За словами командування сектору, до 9 травня учасники АТО планують впорядкувати ще близько 20 меморіалів.

Водночас, військовослужбовці 80-ї окремої аеромобільної бригади ВДВ Збройних Сил України долучилися до впорядкування території Меморіального комплексу "Пагорб Слави", пише "Укрінформ".

"Перед відзначенням Дня пам'яті і свята перемоги над німецько-фашистськими загарбниками вони навели тут справжній військовий порядок і чистоту", - розповів керівник Західного регіонального медіа-центру Міноборони Олександр Поронюк.

За його словами, десантники нещодавно повернулись із зони АТО. Поки триває перепочинок у пункті постійної дислокації, крилаті піхотинці чим можуть допомагають громаді.

Військовий цвинтар у Львові було закладено ще в часи Першої світової війни, у 1914-1915 роках. Пізніше там ховали бійців, які загинули в 1944 році в боях за Львів. Меморіальний комплекс є традиційним місцем зібрань ветеранів та проведення заходів на честь Дня Перемоги.

Зараз ви читаєте новину «Українські бійці впорядковують до Дня перемоги меморіали загиблим у Львові і на передовій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі