неділя, 27 грудня 2020 07:50

У розпал кризи відкрили найбільший театр світу

Автор: Вікіпедія
  Театрально-концертний зал "Рейдіо-Сіті Мьюзик-холл" знаходиться на 6-й Авеню Мангеттену.
Театрально-концертний зал "Рейдіо-Сіті Мьюзик-холл" знаходиться на 6-й Авеню Мангеттену.

27 грудня 1932 року, в розпал Великої депресії, в Нью-Йорку відкрився найбільший у світі театрально-концертний зал "Рейдіо-Сіті Мьюзик-холл". Розрахований на 5945 місць. З тих пір його відвідало більше 300 мільйонів глядачів. Побували на прем'єрних показах фільмів, спектаклях, концертах і спеціальних урочистостях.

Тут виступали Pink Floyd, Леді Гага, Адель, Брітні Спірс. Проводили спецвипуски своїх шоу Девід Леттерман та Джиммі Феллон. Відбувалися церемонії нагородження "Греммі", "Тоні", MTV.

На початку 1970-х кількість відвідувачів зменшилась, бо почали демонструвати іноземні фільми із субтитрами. Вважали за краще показувати лише сімейні стрічки. Тому відмовили у показі культовим "Чайнатаун" та "Хрещений батько".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які гонорари матимуть зірки в новорічну ніч

1978-го "Рейдіо-Сіті Мьюзик-холл" заборгував великі кошти. Чиновники вирішили зробити з театру тенісні корти, торговий центр, готель або розважальний парк. Це спричинило протести біля мерії Нью-Йорку. Підтримали представники ЗМІ, зокрема The New York Times.

Приміщення театру внесли до реєстру визначних пам'яток, тому ремонт або знищення не допустили.

Зараз ви читаєте новину «У розпал кризи відкрили найбільший театр світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі