пʼятниця, 12 травня 2006 20:51

У Римі обвалилась частина мозаїки в соборі Святого Петра

Із склепіння одного з бічних вівтарів головної католицької базиліки - собору Святого Петра впала частина мозаїчного покриття. Це трапилося в капелі, де встановлена знаменита мармурова скульптура Мікеланджело "Пьєта" ("Оплакування Христа"), яка, на щастя, не постраждала. Про це повідомили джерела Святого Престолу.

Експерти обстежують капелу. Обвалення незначне і поки важко визначити, коли саме воно сталося, сказав один із служителів собору. Всі розписи в храмі, що святкував нещодавно 500-річчя з дня закладки, виконані мозаїкою. Школа мозаїки Святого Петра була заснована Рафаелем.

Скульптура "Пьєта" - одне з ранніх творів Мікеланджело, іншого великого майстра Відродження, і єдиний твір, ним підписаний. Коли композиція була вперше виставлена на загальний огляд в Римі в 1498 році, захоплені глядачі не здогадувалися, приписуючи її авторство старшому поколінню творців. Тоді 23-річний скульптор вночі вибив на стрічці плаща Богородиці підпис: "Мікеланджело Буонарроті з Флоренції", повідомляють Подробности.ua.

Зараз ви читаєте новину «У Римі обвалилась частина мозаїки в соборі Святого Петра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі