пʼятниця, 07 жовтня 2016 18:06

У новому фільмі Тіма Бертона діти збільшують моркву, керують вогнем та злітають у небо
10

6 жовтня в український прокат вийшов фільм режисера Тіма Бертона ("Сонна лощина", "Едвард Руки-ножиці", "Аліса в країні див") – "Дім дивних дітей міс Сапсан". Головні ролі виконали Єва Грін, Ейса Баттерфілд та Семюел Джексон.

Це екранізація однойменного фентезі-роману американського письменника Ренсома Ріггза.

Головний герой 16-річний Джейкоб з дитинства чув розповіді про дивних дітей, що живуть у дитбудинку. Дідусь у своїх оповідках також яскраво описував різних чудовиськ. Але, чим старшим хлопець ставав, тим більше розумів, що всі пригоди та історії – лише вигадки. Одного дня він знайшов дідуся мертвим у його садку. Замість очей в нього порожні чорні дірки, а поряд із тілом Джейкобу вдається побачити тінь якогось створіння. Розповідає батькам про побачене. Ті ведуть вчергове хлопця до психотерапевта. Та невдовзі Джейкоб разом з батьком вирушають на острів, де розташований той дитячий будинок, з оповідок дідуся. Хлопець одразу прямує туди.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Фільм "Дім дивних дітей міс Сапсан" закликає залишатися особливим

Стрічка зроблена у кращих традиціях Бертона: поєднання пригод і моторошних вигадок. Має динамічний сюжет, наповнена гумором. Дивні діти справді існують: хтось вміє збільшувати морквину до неймовірних розмірів, хтось панує над вогнем, а хтось легший за повітря й тому вимушений носити чавунне взуття. Єва Грін грає роль холодної, харизматичної наглядачки за дітьми – Міс Сапсан. Курить люльку і не терпить запізнень. Тому всі її діти дуже пунктуальні.

Картина в цікавий та зрозумілий спосіб показує проблему "інших" у суспільстві.

"Дім дивних дітей міс Сапсан" отримав непогані рейтинги: на IMDB – 7.1 з 10, на Rotten Tomatoes позитивні відгуки кінокритиків досягли 64%.

Зараз ви читаєте новину «У новому фільмі Тіма Бертона діти збільшують моркву, керують вогнем та злітають у небо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі