середа, 02 листопада 2016 16:10

У новому фільмі Бенедикт Камбербетч хоче зцілити тіло, натомість – лікує душу
9

28 жовтня в український прокат вийшла нова екранізація коміксів видавництва Marvel "Доктор Стрендж". Режисером виступив американець Скотт Дерріксон ("Шість демонів Емілі Роуз"). Головні ролі зіграли – Бенедикт Камбербетч ( "Хокінг", "Франкенштейн"), Тільда Суінтон ("Хроніки Нарнії", "Виживуть тількі коханці") та Мадс Міккельнсон ("Казино Рояль").

"Мій герой – такий, як інші, хіба що він - найкращий хірург Нью-Йорка. Стівен всього добився сам, пройшов шлях від медбрата до вершини. У нього важкий характер. Він зарозумілий, але водночас харизматичний. При погляді на нього паціенти думають: "Якщо мені знадобиться операція, я хочу, щоб її зробив саме він". Цей хлопець переконаний у власній правоті - і, треба визнати, не дарма: він справді чудовий лікар. Справи йдуть відмінно, є впевненість, що життя під контролем... І раптом - аварія. Стівен залишається ні з чим, йому доводиться створювати себе спочатку", – розповідає Камбербетч про свого героя.

"Доктор Стрендж" не типове супергеройське кіно із карколомними трюками. Це стрічка, в якій на перший план виходить сама ідея – тема плинності часу, вічного життя. Доктор Стрендж рятує світ від лихого Дормамма, що проживає у непідвладному часу просторі, та який хоче захопити Землю.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Камбербетч завітав на прем'єру з вагітною дружиною

Кожен герой має свої причини бути на тому місці, де він є зараз. "Доктор Стрендж" – це конфлікт ідей і типів сприйняття. Хтось бачить у вічності та безсмерті – істину, для когось – це світ, сповнений підводних каменів.

"Я граю не чоловіка й не жінку, не азіата й не європейця. Я граю мага, – розповідає акторка Тільда Суінтон про роль старійшини. – Останнім часом мені все частіше пропонують грати безсмертних персонажів. Це тому, що я занадто стара?".

Після аварії Доктор Стрендж не може продовжувати роботу: в нього постійно трусяться руки. Аби повернути собі здорове тіло, він вирушає в Азію на пошуки місця, де йому мають допомогти. Окрім здорової фізичної форми він отримує надприродні можливості.

Стрічка має високі рейтинги: на IMDb – 8,1 з 10, на сайті Rotten Tomatoes – 93% позитивних відгуків кінокритиків.

Зараз ви читаєте новину «У новому фільмі Бенедикт Камбербетч хоче зцілити тіло, натомість – лікує душу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі