середа, 24 серпня 2011 12:50

Спецтема: 20 років незалежності!

У Києві відкрили виставку кращих за 20 років українських художників
10

Фото: Фото: liga.net

У Києві відкрився мистецький проект "20 років присутності/20 years of presence", приурочений до Дня Незалежності, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

В рамках проекту виставлена ??експозиція з творів двадцяти сучасних українських художників зі світовими іменами - вони представляли українську державу в музеях світового рівня, престижних галереях, на всесвітніх арт-форумах і аукціонах.

Для участі в проекті, презентованому Інститутом проблем сучасного мистецтва НАМ Україні, були відібрані найбільш знакові роботи художників.

За словами організаторів, "20 років присутності" - не рейтинг, а визнання того, що в мистецтві в нашій молодій державі, якій щойно виповнилося 20 років, сталося.

"Художники, які взяли участь у цій виставці, - одні з кращих, хто представляє на сьогодні українське мистецтво", - сказав керівник проекту Ігор Абрамович.

За словами куратора Марії Хрущак, проект покликаний ідентифікувати сучасне українське мистецтво як явище світового рівня.

"В даному випадку - представити твори тих художників актуального вітчизняного мистецтва, які є творцями нового образу України - держави з потужним культурним потенціалом, здатністю реагувати на соціально-політичні процеси не тільки похмурим передбаченням, але і вітальними рефлексіями", - сказала вона.

Експозиція відкрита для огляду в Інституті проблем сучасного мистецтва з 23 серпня по 25 вересня.

Зараз ви читаєте новину «У Києві відкрили виставку кращих за 20 років українських художників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі