вівторок, 13 жовтня 2009 13:49

У Києві приховують ртутну катастрофу (ФОТО)
24

У Києві в кількох сотнях метрів від багатолюдної станції метро Лісова, "Даринка", торгових центрів і офісів вже більше десяти років знаходиться велика кількість ртуті.

Як пише один з користувачів ЖЖ на своїй сторінці, це результат банкрутства заводу "Радикал", що входив в десятку хімічних гігантів СРСР. Вироблялися там хлор, каустична сода, сірчана і соляна кислоти, бертолетова сіль, ДДТ, паролон та інші продукти.

За словами автора, в 1996 році відбулося НП. У одному з цехів з виробництва хлору, де сотні тонн ртуті використовувалися як рідкий електрод, знаходячись в спеціальних ємкостях - електролізерах, впав дах. Вона зруйнувала всі ці ємкості, і ртуть була розлита по цеху. Саме цей цех на фото.

Замість того, щоб оголосити про техногенну катастрофу, евакуювати населення довколишніх районів і терміново почати очищення, влада просто засекретили цю інформацію.

Зараз територія заводу активно розпродається і здається в оренду.



Зараз ви читаєте новину «У Києві приховують ртутну катастрофу (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі