пʼятниця, 14 листопада 2014 11:05

У Керчі води залишилося на два місяці

У Керчі води залишилося на два місяці
Фото: ukraine.setimes.com

Через два місяці Керч може залишитись без води. У водосховищі є 8,3 млн кубометрів, достатній об'єм - 15 млн кубометрів.

Про це сказав начальник управління ЖКГ Керченської міськради Василь Остапенко, повідомляє "Криммедіа".

"Ситуація потребує вживання екстрених заходів. Є вірогідність того, що воду в Керчі даватимуть за графіком – годин по 10 на добу, тоді запасів вистачить місяці на чотири", - зазначив Остапенко.

За його словами, з 8,3 млн кубометрів, наявних сьогодні в Станційному водосховищі, до 6 млн кубометрів – "мертва" замулена вода, яку не можна пускати в систему водопостачання. Об'єму, що залишається, – 2-3 млн кубометрів, вистачить на 2 місяці, з урахуванням робочого об'єму 1,5 млн кубометрів на місяць.

Як зауважив Остапенко, "влада" Криму знає про ситуацію з водою в Керчі. У планах "уряду" - прокладення водогону з Краснодарського краю, будівництво опріснювальної станції на узбережжі Азовського моря і розроблення артезіанських свердловин.

Нагадаємо, у Севастополі склалася критична ситуація з водопостачанням. Води в місті може вистачити до 26 грудня. З 1 листопада тут запроваджено жорсткий графік подачі води. Її дефіцит може позначитися й на системі опалення Севастополя.

 

Зараз ви читаєте новину «У Керчі води залишилося на два місяці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі