понеділок, 09 липня 2012 13:17

У Гідрометцентрі запевняють, що Україну не затопить

У Гідрометцентрі запевняють, що Україну не затопить
Після Індії затопило Краснодарський край, але українців запевняють, що до нас погода іде "з Заходу". Фото: gazeta.ru

В Українському гідрометеорологічному центрі виключають поширення на території України кліматичного катаклізму, який спостерігається заоаз на Кубані.

"Поширення на нашій території саме цього конкретного процесу ми не очікуємо. У нас процеси будуть рухатися з заходу в найближчі дні, і поширення подібних явищ на Крим або південно-східні області України ми не очікуємо", - сказав начальник Укргідрометцентру Микола Кульбіда на брифінгу в понеділок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Індії сильна повінь: люди рятуються на дахах будинків

Синоптик зазначив, що всі кліматичні процеси, які зумовили випадання великої кількості опадів у Північнокавказькому регіоні Російської Федерації, є стаціонарними.

Він звернув увагу на те, що над Північним Кавказом спостерігається циклон і атмосферний вітер, які зумовили формування потужних дощових хмар.

Як повідомлялося, за останніми даними, в результаті повені у Кримському районі, Геленджику та Новоросійську загинули 157 осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 150 людей уже загинуло від повені в Краснодарському краї

В результаті сильних опадів 6 липня в містах Геленджик, Новоросійськ, Кримськ, селищах Дивноморське, Ніжньобаканська, Неберджаєвська і Кабардинка сталося підтоплення декількох тисяч житлових будинків, постраждало 22 тис. людей.

Зараз ви читаєте новину «У Гідрометцентрі запевняють, що Україну не затопить». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі