середа, 26 лютого 2014 11:28

У галереї "АВС-арт" нову виставку присвятили Небесній сотні
21

Фото: Світлана Корженко

25 лютого у столичній галереї "АВС-арт" відкрили виставку київського художника Олексій Малих "Ніде. Нізвідки. Нікуди". Показують кількадесят останніх картин митця.

"На виставці представив картини за останні 2-3 роки. Об'єднав їх однієї ідеєю — її відсутність. На картинах зображував своєї емоції і відчуття від тих чи інших подій. Є кілька картин, які написав після пленеру в Іспанії. Передав на полотні свої враження від поїздки. Представлена також картина, яку намалював після кривавих подій на Майдані. Закінчив її писати 5 днів тому і зразу привіз у галерею", - розповів Олексій Малих кореспонденту Gazeta.ua.

"Натхнення ніколи не чекаю. Починаю малювати і воно саме приходить. Коли сідаю перед мольбертом, стараюся якомога менше думати і більше відчувати. Це — головний принцип моєї роботи", - додав художник.

Арт-директор галереї Алла Маричевська зізналася, що у зв'язку із подіями на Майдані Незалежності сумнівалися, чи варто відкривати виставку.

"Виставку ми планували давно. Задум з'явився ще рік тому, а у січні ми вже почали відбирати картини для виставка. Після подій на Майдані довго думали, чи варто відкривати виставку. Минулої неділі ввечері вирішили, що таки зробимо це. Я живу за Києвом. Останнім часом помітила, що люди перестали розмовляти між собою. Раніше жіночки цокотіли і про щось говорили, а тепер мовчать — кожен у собі закрився і осмислює ті події. У зв'язку із цим часто згадувала слова політичного діяча і в'язня наших психіатричних лікарень Анатолія Лупиноса. Він казав: "Життя триває. Точиться війна, та попри це життя триває". Ці слова стосуються і теперішніх події в контексті нашої виставки". - поділилася вона.

"Нехай наша виставка буде у пам'ять Небесній сотні", - додала Алла Маричевська.

Виставка триватиме до 15 березня. Вхід вільний.

Зараз ви читаєте новину «У галереї "АВС-арт" нову виставку присвятили Небесній сотні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі