пʼятниця, 23 березня 2012 15:45

У Черкасах назву вулиці Енгельса міняли на Чорновола
10

Фото: Фото: Наталія Писарева

У Черкасах 23 березня було розклеєно 60 нових табличок із написом "вул.В.Чорновола".

Це напередодні річниці загибелі В'ячеслава Чорновола об'єднана опозиція Черкащини провела акцію "Вулиці Чорновола – бути!".

"12 років у місті говорять про це перейменування, а нічого не робиться. Рік тому відбулися громадські слухання, є відповідне рішення топонімічної комісії. Проте депутати міської ради  не поспішають виконувати рішення черкащан. – розповів про акцію координатор об'єднаної опозиції Черкащини Леонід Даценко. – Восени ми зібрали близько 2-х тисяч підписів черкащан за перейменування Енгельса на Чорновола".

Першу табличку клеять на приміщенні Черкаської районної ради. Ігор Сичов та Ярослав Приходько ставлять на клумбу драбину. Заклеюють стару табличку.

Далі наліпки беруть усі бажаючі і йдуть по вулиці їх клеїти. Їх виготовили чотирьох розмірів. Клеять біля ринку на Зеленій, біля кінотеатру "Мир", на перехресті Енгельса-Шевченка.

"Спочатку шукали старі таблички, але їх дуже мало, - каже Сичов. – То ми просто на будинки, на магазини, стовпи клеїли".

Опозиціонери пообіцяли прийти на наступну сесію міської ради і зажадати від депутатів поставити у порядок денний питання про перейменування вулиці Енгельса.

Зараз ви читаєте новину «У Черкасах назву вулиці Енгельса міняли на Чорновола». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі