пʼятниця, 07 грудня 2018 11:22

Творець "Сімпсонів" має українське коріння

Автор: Facebook
  "Сімпсони" мають українське коріння
"Сімпсони" мають українське коріння

Творець найпопулярнішого анімаційного серіалу "Сімпсони" Метт Ґрейнінґ – нащадок німецьких колоністів, які мешкали у Запорізькій області

Прапрадід Метта Абрахам (Ейб) був правнуком ще одного Ейба Грюнінга (1808-1834 роки життя).

Останній мешкав у Гальбштаті (сучасному місті Молочанськ)на Запоріжжі. Світ тісніший, аніж здається на перший погляд", - написав у facebook історик Максим Штатський.

Прототипами "Сімпсонів" певною мірою є родина Ґрейнінґа – героїв мультсеріалу звуть також, як членів сім'ї його творця. Виходить, що дивакуватий дідусь Сімпсон – правнук запорізького меноніта. Отже, можна казати, що Сімпсони походять із Запоріжжя.

Меноніти - одна з релігійно-протестантських громад, члени якої наприкінці XVIII ст. оселилися у Катеринославській губернії – на території сучасної Запорізької області. 1820-го у Молочанську та на Хортиці було 58 колоній менонітів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знімають останній сезон "Сімпсонів"

Сценарист і продюсер "Сімпсонів" Метт Селман виявив у класичному епізоді "З Меггі буде троє" помилку анімації.

У серії Мардж і Гомер розповідають дітям, як вони з'явилися на світ. В одній сцен, коли Мардж вагітна Меггі, на задньому плані видно фотографія ще ненародженої дівчинки.

Зараз ви читаєте новину «Творець "Сімпсонів" має українське коріння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі