пʼятниця, 10 березня 2017 12:37

"Творчість Шевченка зрозумів лише за кордоном" - Віталій Скоцик

"Творчість Шевченка зрозумів лише за кордоном" - Віталій Скоцик
Віталій Скоцик взяв участь у дискусії "Шевченко: Мова. Держава. Нація" Фото: Анатолій Гаєвський

Голова Аграрної партії України Віталій Скоцик взяв участь у дискусії "Шевченко: Мова. Держава. Нація" й зізнався, що довгий час не розумів віршів Кобзаря.

"Я не запам'ятав Шевченка пророком, коли був у радянській школі. Не розумів ні суті, ні наповнення Тарасових віршів. Звичайно, їх знав, декламував. Але через серце на той час вони не пройшли, крім "Мені тринадцяти минало". Почав розуміти Шевченка, коли мені було 19 років і я приїхав у США. Був далеко від своєї країни. Дуже переживав й сумував за домівкою. Тоді на столі в мене лежав "Кобзар". Я почав його читати й розуміти Тараса. Він в 11 років залишив рідний дім й поїхав разом із паном по всьому світу. Тарас у першому виданні "Кобзаря" відчуває тугу за своєю родиною і батьківщиною. Щось подібне відчув і я", - каже політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шевченко - перша українська поп-зірка" - Тарас Чубай

Дискусія відбулася у київському "Українському домі" з нагоди 203-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка. Її розділили на три 15-хвилинні блоки. Обговорювали впив постаті Шевченка на сучасну мовну, політичну та соціальну ситуацію в Україні.

Організували захід державне підприємство "Український дім" і мистецьке агентство "Арт Велес" за підтримки Аграрної партії. В холі відбулася виставка-конкурс дитячих художніх робіт "Україна – моя земля!"

Щороку в Україні відзначають Шевченківські дні 9 і 10 березня, які потрапляють на роковин народження і смерті поета. В столиці та інших містах України пройдуть акції, присвячені пам'яті Кобзаря.

Зараз ви читаєте новину «"Творчість Шевченка зрозумів лише за кордоном" - Віталій Скоцик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі