пʼятниця, 29 вересня 2023 19:21

Стрічка "Памфір" стала тріумфатором сьомої премії "Золота дзиґа"

Стрічка "Памфір" стала тріумфатором сьомої премії "Золота дзиґа"
Стрічку "Памфір" Дмитра Сухолиткого-Собчука визнали найкращим українським фільмом 2023 року за версією "Золотої дзиґи". Фото: скріншот

Стрічку "Памфір" Дмитра Сухолиткого-Собчука визнали найкращим українським фільмом 2023 року за версією "Золотої дзиґи".

Номінантами на премію також були: "Бачення метелика" Максима Наконечного, "Відблиск" Валентина Васяновича, "Клондайк" Марини Ер Горбач і "Люксембург, Люксембург" Антоніо Лукіча. Про це повідомляє Українська кіноакадемія.

Нагороду вручили продюсерам Олександрі Костіній, Євгенії Яцуті, Артему Колюбаєву, Альоні Тимошенко та режисеру Дмитру Сухолиткому-Собчуку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Названо п'ять українських фільмів, які пройдуть нацвідбір на премію "Оскар"

Історія стрічки "Памфір" розгортається навколо родини з прикордонного села на Буковині. Голова сім'ї приїжджає додому після тривалих заробітків й постає перед труднощами, що спіткали його рідних. Події відбуваються під час свята Маланки та засновані на біблійній історії про Авраама.

В номінації "Найкраща чоловіча роль" за версією "Золотої дзиґи-2023" отримав нагороду Сергій Філімонов у фільмі "Носоріг", а Марина Кошкіна за роль у фільмі "Із зав'язаними очима" отримала премію в номінації "Найкраща жіноча роль".

"Золота дзиґа" – українська національна кінопремія, що присуджується за професійні досягнення у розвитку українського кінематографа.

Заснована у 2017 році Українською кіноакадемією.

Зараз ви читаєте новину «Стрічка "Памфір" стала тріумфатором сьомої премії "Золота дзиґа"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі