четвер, 22 липня 2021 14:31

Варто йому заснути, як минає рік, про який Тедді нічого не пам'ятає – що дивитися в кіно цього тижня

Варто йому заснути, як минає рік, про який Тедді нічого не пам'ятає – що дивитися в кіно цього тижня
Час для Тедді починає йти пришвидшено. Як сповільнити цей процес та почати проживати своє життя показує австралійська комедія "Коротко кажучи". Фото: studiocanal.com

22 липня в український прокат виходить італійський трилер "Гості на віллі", американський екшн "Очі змії: Початок Джі.Ай.Джо", австралійська комедія "Коротко кажучи" і українська спортивна біографічна драма "Пульс".

"Гості на віллі", реж. Івано де Маттео

На дорогій віллі у Північній Італії стається смертельний нещасний випадок. Присутні перекладають відповідальність за інцидент одне на одного. Ця трагедія виявляє їхні темні таємниці, за сюжетом.

"Очі змії: Початок Джі.Ай.Джо", реж. Роберт Швентке

Очі Змії — ім`я смертоносного ніндзя, члена елітного секретного підрозділу спеціального призначення Джі.Ай.Джо. Він ходить у чорному й ніколи не знімає маску. Інформація про його життя до служби в підрозділі раніше була засекреченою. Цей фільм покаже становлення персонажа й розкриє нові деталі про Очі Змії.

Франшиза Джі.Ай.Джо розпочалася як серія фігурок американських солдатів. Її у 1960-х почала випускати компанія Hasbro. У 1980-х з`явилися комікси Marvel. На їхній основі створені мультиплікаційні серіали й дві стрічки - "G.I. Joe: Атака Кобри" 2009-го та "G.I. Joe: Атака Кобри 2" 2013 року. Екшн "Очі змії: Початок Джі.Ай.Джо" перезапускає серію фільмів.

"Коротко кажучи", реж. Джош Лоусон

Тедді живе в Австралії, ходить на роботу, яку не любить. Завжди все відкладає на потім, йому важко наважитися на рішучі дії. Коли нарешті одружується, час для нього пришвидшується. Варто йому заснути, як минає рік, про який Тедді нічого не пам`ятає. Намагається зрозуміти, як сповільнити плин часу й почати по-справжньому проживати власне життя, за сюжетом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали 100 найкращих українських фільмів усіх часів

"Кохання по той бік", реж. Гаррі Грінбергер

Безробітний актор Майкл потрапляє в автокатастрофу й помирає. Застрягає на Землі привидом, бо за життя був самотнім, а в потойбіччя потрапляють парами. Тепер йому потрібно знайти кохання поміж інших духів. Але зустрічає живу дівчину, за сюжетом.

"Кохання, пристрасть і стволи", реж. Коллін Шіффлі

Реткорни та Гіббони — власники двох нью-йоркських медіаімперій. Між конкурентами триває давня ворожнеча. Мері Реткорн і Бен Гіббон закохуються. Щоб бути разом, мають подолати спротив родин.

Сюжет заснований на п`єсі Вільяма Шекспіра "Ромео і Джульєтта". 2010-го потрапив у голлівудський чорний список — рейтинг найцікавіших нереалізованих сценаріїв року. Сценаристи стрічки Ендрю Баррер і Ґебріель Феррарі пізніше працювали над фільмом "Людина-мураха та Оса", що вийшов 2018 року.

"Пульс", реж. Сергій Чеботаренко

Легкоатлетка Оксана потрапляє в автокатастрофу. Через важкі травми майже втрачає зір. Попри це не полишає спорт і починає готуватися до Паралімпіади, за сюжетом.

Перша українська спортивна драма. В основі сюжету — історія легкоатлетки Оксани Ботурчук. Виграла золото Паралімпіади 2008-го в Пекіні в категорії - біг на 100 м. Допомагала у написанні сценарію та консультувала у спортивних питаннях.

Для розуміння того, як бачить Оксана, режисер Сергій Чеботаренко замовив собі спеціальні лінзи. А виконавиці головної ролі Наталії Бабенко запропонував подивитися крізь пляшку. Готуючись зіграти Оксану, акторка пів року тренувалася за програмою професійних спортсменів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Побачила за півтори години свій шлях у 10 років" – стартує прокат драми "Пульс"

Триває національний кінотур "Кіно просто неба". Його мета - показати сучасне українське кіно в містах і селищах, де немає кінотеатрів. Проект охопить 48 населених пунктів у дев'яти областях.

Тур почався в червні й має закінчитися у вересні. Графік показів можна подивитися за посиланням.

Зараз ви читаєте новину «Варто йому заснути, як минає рік, про який Тедді нічого не пам'ятає – що дивитися в кіно цього тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі