пʼятниця, 02 лютого 2018 18:27

Стало відомо, які видання претендують на премію "Українська книжка року"

Стало відомо, які видання претендують на премію "Українська книжка року"
Назвали претендентів на отримання премії "Українська книга року". Фото - lifestyle.liputan6.com

Комітет з присудження щорічної премії президента "Українська книжка року" запропонував відзначити три видання.

У номінації "За видатні досягнення у галузі художньої літератури" пропонують преміювати книжку Миколи Жулинського "Моя Друга світова": роман-хроніка в голосах" ("Ярославів Вал", 2016).

За вагомий внесок у розвиток українознавства запропонували відзначити "Євангеліє Бучацьке" пам'ятку ХІІ-ХІІІ ст. (упор. — Д.В. Степовик, "Дніпро", 2016).
В номінації "За сприяння у вихованні підростаючого покоління" рекомендують відзначити "Шалахмонеси" Григорія Фальковича ("Дух і Літера", 2016).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Артем Чех розповів 64 історії про солдатський побут

Лауреати премії отримають грошову винагороду 100 тис. грн (50% — авторові твору і 50% — видавництву).
На здобуття премії "Українська книжка року-2017" були допущені 53 видання у номінації "За видатні досягнення у галузі художньої літератури", 48 — в номінації "За вагомий внесок у розвиток українознавства" і 58 — "За сприяння у вихованні підростаючого покоління".

Щорічна премія президента "Українська книжка року" започаткована у 2009 році задля відзначення авторів, видавництв та видавничих організацій, які зробили значний внесок у популяризацію української книги та розвиток вітчизняної видавничої справи. Очолює Комітет з присудження премії голова товариства "Україна-Світ", член Громадської гуманітарної ради при президенті, письменник Іван Драч.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, які видання претендують на премію "Українська книжка року"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі