середа, 05 квітня 2017 14:30

Стало відомо, що буде на місці пам'ятника Леніну у столиці

Стало відомо, що буде на місці пам'ятника Леніну у столиці
Стало відомо, що встановлять на місці Леніна у столиці. Фото: cultprostir.ua

Журі визначило фіналістів міжнародного конкурсу "Суспільна угода". Один з них розроблятиме заміну памятнику Леніну в Києві.

Про це повідомляє cultprostir.ua.

Серед них – De Pedestal дуету італійських художників Afterall. Пропонують на вільне місце встановити схожу на клітку дерев'яну конструкцію. Повторює форму колишнього пам'ятнику в масштабі 1:2. Розмістити планують позаду постаменту в горизонтальному положенні.

Художня розробка "Мені потрібен герой" мисткині із Сербії Мілена Вучкович пропонує вставити прожектор, що обертатиметься на всі боки. Іса Каррільо з Мексики у "Ритуалі природи" уквітчає колону постаменту розмарином. Перетворить його у місце для медитації.

До списку фіналістів "Суспільної угоди" потрапив українець Микита Шалений з "Героїв не існує". Згідно з розробкою, по обидва боки постаменту стоятимуть книжкові полиці і дошки. На них можна буде малювати чи писати крейдою те, що потрібно забути, а вугіллям, щоб написане запам'ятати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інститут національної памяті оприлюднив результати декомунізації у 2016 році

Переможця обирають глядачі за допомогою онлайн-голосування. Воно триває до 9 квітня. "Важливо, щоб якомога більше людей взяли участь в голосуванні. Мета конкурсу – показати приклад механізму, за допомогою якого суспільство може впливати на публічний простір, а культура – на суспільство", – сказала Олександра Кравченко, представниця фонду "Ізоляція".

Упродовж року в Україні демонтували 1320 пам'ятників Леніну.Такі цифри станом на грудень 2016 року назвав голова Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, що буде на місці пам'ятника Леніну у столиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі