вівторок, 23 жовтня 2018 08:45

Сміливість і новаторство: балету "Діти ночі" два дні аплодували стоячи
34

У Національній опері України в ці вихідні відбулася прем'єра другого акту балету "Діти ночі. Андрогін" у виконанні зіркового дуету Олександра Стоянова та Катерини Кухар. Зал оживав з кожним вихідному на сцену невагомої Катерини Кухар і літаючого Олександра Стоянова.

Балет створено хореографом і артистом Staatsbalett Berlin Олександром Абдукарімовим, який у другій прем'єрний день танцював одну з головних партій - Провидця. Балет одночасно сучасний і класичний, без підробок під Петіпа або Ноймайера, а зі своїм особливим почерком і з глибоким змістом. Вистава створена за мотивами грецької легенди про Андрогинів. Доля міфічних істот розкрита за допомогою пластики вперше Раніше цієї теми в балеті ніхто не піднімав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чотири години на пуантах: Катерина Кухар показала фото з репетиції

Постановка "Діти ночі" - нове дихання в сучасній українській хореографії. Талановиті і сміливі артисти зважилися на експеримент. Глядачі два дні аплодували стоячи.

Серед публічних персон можна було зустріти селебріті, бізнесменів і міністрів: Ахтема Сейтаблаєва, Катерину Сильченко, Ольгу Фреймут, Ігоря Ласточкіна, Іллону Гвоздьову, Монро, Анастасію Даугуле, Вікторію Смеюху, Нелю Шовкопляс, Євгена Нищука, Геннадія Зубка та багатьох інших.

Після Києва постановку побачать і інші українські міста: Одеса, Полтава, Суми, Дніпро, Харків, Запоріжжя, Житомир.

Зараз ви читаєте новину «Сміливість і новаторство: балету "Діти ночі" два дні аплодували стоячи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі