середа, 22 листопада 2017 10:16

Змішали коровай з El Кравчуком: Соцмережі переплутали фото з візитів Девіда Лінча
11

Соцмережі продовжують обговорювати візит американського режисера Девіда Лінча, який у 1990-ті зняв культовий серіал "Твін Пікс". Режисер перебував у Києві 17-19 листопада. Відкрив в столиці України представництво свого фонду, який допомагає біженцям, ув'язненим і жертвам насильства позбутися психологічних травм за допомогою медитації.

В інтернет викладають численні фотожаби. Вони висміюють організацію зустрічі режисера та ажіотаж серед політиків і українських зірок, щоб сфотографуватись із Лінчем.

"З одного боку, могла б написати, що тепер Девід Лінч нарешті потрапив в один зі своїх фільмів. А з іншого скажу, що нам якраз дуже сильно не вистачало трансцендентальної медитації (я не вірю в масові рухи, які хочуть максимально принести людству добро, але задорого, у нас до того ж Мунтян уже є (Володимир Мунтян - засновник однієї з найбільших релігійних сектантських організацій України "Духовного центру Відродження" - прим. Gazeta.ua), Тож нічого страшного, що Лінч за її поширення переніс кілька сюрреалістичних моментів", - написала автор блогу Рагу.лі.

Найбільшу критику користувачів мережі викликало вітання Лінча в аеропорту короваєм і блакитною трояндою - елементом його містичної телесаги "Твін Пікс".

Автор: Facebook
 

"Куди ж без короваю миру. В принципі можна було знімати документалку про цей візит і був би готовий лінчевський фільм", - прокоментувала блогер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали результати конкурсу антипутінських карикатур

Зустріч із президентом України Петром Порошенком, яка відбулась 18 листопада, також стала приводом для фотожаб і коментарів. Мотив рукостискання Лінча з Порошенком найчастіше супроводжують підписом: "Знайдімо вбивцю Лори Палмер (героїня серіалу Твін Пікс - прим. Gazeta.ua) разом". Популярне також селфі Президента з режисером.

Автор: Facebook
 
Автор: Facebook
 
Автор: Facebook
 
Автор: Facebook
 
У добірку кумедних фото користувачі мережі додали кадри з минулого приїзду Лінча у 2009 році. Тоді режисер разом з українським "бомондом" взяв участь в акції відновлення парку під Києвом. Висаджували липи у Боярці Київської області.
  Скріншот з газети "Боярка-Інформ"
Скріншот з газети "Боярка-Інформ"
Найпопулярніші з них - фото Лінча з українським співаком EL Кравчуком і представником духовенства.
"Поки Кравчук косплеїть "I want to break free" (хіт рок-гурту Queen. Натякає на поставу співака - прим. ред.) у голові Лінча має проноситися той же текст", - пише блогер Рагу.лі.
Автор: Facebook
 
Вираз обличчя священика і постать Лінча з лопатою надихнули користувачів мережі "доповнити" фото могилою все тієї ж Лори Палмер.
Автор: Facebook
 
Фотографії 2009-го року збили з толку користувачів Facebook, які вважають їх свіжими й уточнюють, чи не холодно було садити дерева в листопаді. А деякі новинні портали до огляду цьогорічної програми Девіда Лінча в Києві додали "суботник" з українськими зірками.
Поряд із висміюванням, користувачі гостро критикують прийом, влаштований американському режисерові. Критик Андрій Алферов зазначив, що з 2009 року мало що змінилось.
"Навчились за цей час, правильно робити селфі зі знаменитістю, а за спиною говорити "ну, він же таке дивне кіно знімає. Жодного його фільму так і не додивився".
Нагадало стару історію про візит одного культового радянського артиста в село Шабо з творчим вечором: посеред виступу до зали увалилося весілля. Подивилися на московську зірку, клацнулися на тлі - і пішли", - прокоментував Алферов на Facebook.
Серед найвідоміших стрічок Девіда Лінча — "Синій оксамит", "Голова-гумка", "Загублене шосе", "Малголленд Драйв", серіал "Твін Пікс".
Зараз ви читаєте новину «Змішали коровай з El Кравчуком: Соцмережі переплутали фото з візитів Девіда Лінча». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі