вівторок, 09 лютого 2010 10:05

Силіконова долина "Сорочинський ярмарок" з"явиться на Полтавщині

Силіконова долина "Сорочинський ярмарок" з"явиться на Полтавщині

Кабінет міністрів своєю постановою затвердив план заходів на 2010–2011 рік щодо створення на Полтавщині інноваційно-технологічного кластера "Сорочинський ярмарок". В народі подібні утворення називають Силіконова долина.

Планують об"єднати в єдине ціле групу компаній та організацій, що займаються народними промислами і туризмом та створити консультаційно-навчальний центр з питань розвитку сільських територій.

Організують центр традиційного народного мистецтва. До його діяльності хочуть залучити майстрів народних промислів із Опішні, Решетилівки, Хомутця, Великих Сорочинців. До Силіконової долини Полтавщини включать виробників сільськогосподарської продукції, котрі використовують інноваційні технології. Також співпрацюватимуть із міжнародними організаціями та фірмами.

У лютому 2006 року президент України Віктор Ющенко ініціював створення "Української силіконової долини" в 5 областях.

У національному технічному університеті "Харківський Політехнічний Інститут" із травня 2008 року запрацював комплекс "Силіконова долина".

"Це проект, що поєднує кафедри нашого факультету і компанії "Телесенс". Їхні партнери знаходяться в різних країнах світу. Штаб-квартира компанії розташована у Лондоні, – розповів директор комплексу "Силіконова долина" Михайло Годлевський. - Ми надали приміщення, яке їхні спеціалісти привели в порядок".

"У нас працюють не лише співробітники корпорації, а й переважно наші викладачі, аспіранти. І це дозволяє їм заробляти гроші і працювати в Інституті", - додав директор.

За словами пана Годлевського, одна одиниця заробляє у комплексі "Силіконова долина" близько 1,5 тис. доларів.

"Наші викладачі, працюючи над відповідними проектами, отримують практичні навички. Вони не просто читають книжки і розповідають студентам, а можуть поділитись конкретним досвідом та отриманими знаннями", - підкреслив Михайло Годлевський.

"Ми працюємо із датськими, швецькими, німецькими, казахськими компаніями. Їхні програми ми включаємо у свою роботу. Наші студенти проходять практику на їхніх фірмах. Це дуже повчальний досвід для наших майбутніх спеціалістів. Силіконові долини в Україні мають своє майбутнє", - підсумував він.

Подейкують, створення Силіконової долини на Полтавщині пролобіювала Світлана Свищева, котра курирує ТОВ "Сорочинський ярмарок". На даний час працює заступником голови Держкомітету з питань підприємництва та регуляторної політики.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Силіконова долина "Сорочинський ярмарок" з"явиться на Полтавщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі