понеділок, 02 квітня 2012 18:00

Сергію Лозниці бракує коштів, щоб завершити новий фільм

Сергію Лозниці бракує коштів, щоб завершити новий фільм
Кадр з фільму. Фото з сайту proficinema.ru

Режисер Сергій Лозниця оголосив про збір коштів для завершення роботи над новим фільмом "У тумані". Про це повідомляє офіційний сайт фільму.

"Фільм "У тумані" знаходиться на стадії монтажно-тонувального періоду. Бюджет фільму складе близько 2,1 мільйонів євро. Основне фінансування надійшло з Німеччини (фонди MDM, MBB, DFFB, а також телеканал ZDF / ARTE), у фінансуванні взяли участь національні кінофундації Латвії і Нідерландів, Ризький фонд підтримки кіно, кінокомпанія GP (Росія). Проект отримав підтримку фонду ЕВРІМАЖ і студії Білорусьфільм. У фінансуванні монтажно-тоніровочного періоду взяли участь Федерація кіноклубів Росії і компанія BASHARATYANV. Права на міжнародні продажі картини належать компанії MATCH FACTORY. Незважаючи на зусилля всіх вищеперелічених організацій, нам потрібно ще 50 тисяч євро, щоб завершити роботу над фільмом ", - сказано на сайті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Щастя моє" Лозниця зняв ручною камерою

Зробити пожертву можна на сайті картини. При цьому режисер наголошує, що зібрані кошти підуть на створення спецефектів, оплату технічних послуг і виготовлення перших копій фільму.

Також зазначено, що необхідну суму сподіваються зібрати до 25 квітня.

Фільм розповідає про Білорусію в умовах окупації 1942 року. В основі картини не військові дії, а проблема звичайної людини, яка опинилася перед вибором в доленосний період.

Епіграфом до фільму стала фраза Геракліта: "Очі й вуха - не найкращі свідки для людей, з варварським укладом душі".

Сергій Лозниця - український режисер, що мешкає у Німеччині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сергій Лозниця був проїздом у Києві

У 2010 році його фільм "Щастя моє" став першою українською повнометражною картиною, представленою у конкурсній програмі Каннського кінофестивалю.Фільм отримав на "Кінотаврі" приз за кращу режисуру. Також переміг на фестивалях в Мінську, Києві, Вологді і Таллінні. Крім того, він удостоївся премії російської критики "Білий слон" як кращий дебют.

Зараз ви читаєте новину «Сергію Лозниці бракує коштів, щоб завершити новий фільм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі