середа, 13 травня 2015 08:53

Сьогодні відкривається 68-й Каннський кінофестиваль

Сьогодні відкривається 68-й Каннський кінофестиваль

Сьогодні, 13 травня, відкривається 68-й Каннський кінофестиваль. Він  традиційно пройде на Лазуровому узбережжі Франції, повідомляє Укрінформ.

Всього в основному конкурсі - 19 повнометражних ігрових картин. Стільки ж - і в другій за значимістю програмі - "Особливий погляд". Вперше в історії кінофестивалю відразу два метра Джоел і Ітан Коени стали головами журі.

Цього року жоден український фільм - як короткометражний, так і повнометражний - в основну програму Каннського фестивалю не включений.

Фестиваль завершиться 24 травня.

Український національний павільйон працюватиме на кіноринку 68-го Каннського МКФ з 13 по 22 травня. Одним з найпомітніших "українських" подій на кіноринку стане допрем'єрний показ фільму Анатолія Матешко "Полон".

Серед претендентів на "Золоту пальмову гілку" - роботи відомих кінорежисерів, зокрема, Жак Одіар і Майвенн Ле Беско (Франція), Гас Ван Сент і Тодд Хейнс (США), Хіроказу Корі-Еда (Японія), Цзя Чжанке (Китай) і Нанні Моретті (Італія). До основної програми також увійшли роботи кінематографістів з Греції, Угорщини, Норвегії, Тайваню й Австралії.

Цікавим фактом цьогорічного кінофестивалю у Каннах є те, що членам журі належить оцінити акторську гру відомої британської актриси Рейчел Вайс, яка зіграла у одразу двох картинах-номінантах.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні відкривається 68-й Каннський кінофестиваль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі