середа, 17 травня 2006 14:32

Росіянин за 13 років самотужки відновив храм

Житель села Огнев-Майдан Воротинського району Нижегородської області за 13 років практично самотужки відновив храм.

У прес-службі Нижегородської єпархії розповіли, що староста церкви Євгеній Іонов разом зі своїм сином, якому тоді було 12 років, почав реставраційні роботи в храмі апостола і євангеліста Івана Богослова восени 1993 року. Вони замінили дах храму та дзвіниці, відновили фасад будівлі, поштукатурили та побілили стіни, виклали підлогу кахляною плиткою. Іонов сам виготовив та встановив іконостас.

За словами самого старости, у відновленні храму йому допомагали місцеві жителі.

-Допомогли нам встановити риштовання навколо храму. Був у нас столяр, зробив нам рами, двері. Запрошували ми і штукатура, - сказав Іонов.

Наразі для храму вже куплено церковна начиння. Влітку Іонов розпочне відновлення будинку причта - колишньої будівлі сільради.

Церква апостола і євангеліста Івана Богослова в селі Огнев-Майдан була збудована в 1783 році на кошти прихожан. Під час пожежі 1872 року храм згорів. У 1885 році була збудована кам"яна церква.

У єпархії розказали, що відновлення храму Іоновим - випадок рідкісний, але не єдиний. Існує традиція відновлювати і будувати храми наново на згадку про кого-небудь. Так, в Нижньому Новгороді віруюча жінка займається будівництвом храму, повідомляють РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Росіянин за 13 років самотужки відновив храм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі