пʼятниця, 24 листопада 2017 14:00

Роман про життя чорного коня став світовим бестселером

Роман про життя чорного коня став світовим бестселером
Роман письменниці Анни Сьюелл "Чорний красень". Фото: Вікіпедія

24 листопада 1877 року в Англії був опублікований єдиний роман письменниці Анни Сьюелл "Чорний красень", написаний від імені чорного коня.

"Чорний красень" — історія коня, розказана від першої особи, є однією з найкращих повістей про тварин. Англійка Анна Сьюелл хотіла звернути увагу власників коней на жахливе ставлення в ті часи — коли ще не було машин — до цих тварин. Вони тяжко і віддано працювали на людину, віддаючи усі свої кінські сили. Вона також хотіла допомогти людям відчути, скільки болю у кожній одиниці кінської сили. Проте книжка ця не лише про почуття коней, вона найбільшою мірою — про людей, їхні характери, пристрасті, помилки, від яких залежить життя інших. Головний герой книги - Darkie (Black Beauty) / Black Oust / Джек / Blackie / Old Crony - оповідач оповідання, гарний чорний кінь. Він починає свою кар'єру як кінь-перевізник для заможних людей, але коли він "розбиває коліна" - йому доводиться набагато важче працювати. Він проходить через руки жорстоких власників, але завжди намагається служити людям, незважаючи на обставини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чарльз Дарвін писав книгу про походження видів 20 років

Це єдина книги письменниці. Її вона написала між 1871 і 1877 роками вже важко хворою, майже не встаючи з ліжка. Через 5 місяців після публікації жінка померла. Авторці так добре вдалося все це передати, що "Чорний Красень" здобув собі справді світову славу та був 12 разів екранізований. Також книга стала однією із найбільш продаваних у світі.

Анна Сьюелл народилася в Великому Ярмуті , Англія. З дитинства страждала на захворювання суглобів і пересувалася на інвалідному візку. Ніколи не була одружена і не мала дітей. 25 жовтня 1878 року Сьюел померла від туберкульозу.

Зараз ви читаєте новину «Роман про життя чорного коня став світовим бестселером». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі