неділя, 21 серпня 2022 10:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Батьківщина-мати змінила щит на голову Путіна: у Києві стартувала нова виставка
5

До Дня Незалежності в Національному музеї історії України в Другій світовій війні, що в Києві, відкрилася виставка "Батьківщина-мати. Переозначення". Проєкт присвячений трансформації образу монумента у свідомості й сприйнятті українського суспільства.

Організатори пояснили, що патріотичний і часом сатиричний контент постійно з'являвся в мережі. Він став мотиваційним до опору й підтримки боротьби проти російських окупантів. Про це зазначили на сайті Міністерства культури та інформаційної політики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Тиха українізація": як на заході України переселенцям допомагають вивчати українську мову

"Відвідувачі бачать зображення з електронних пристроїв, так само як усі їх побачили уперше із цифрових носіїв, коли в перші дні й місяці ворожого нападу невпинно читали стрічки новинних ресурсів і соцмереж", – ідеться в повідомленні.

У день відкриття виставку відвідав міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.

"Можливо, поспішили з рішенням заміни герба СРСР на тризуб на Батьківщини-матері. Є не менш цікаві варіанти", – сказав він.

До Дня Незалежності відкрилася виставка "Батьківщина-мати. Переозначення"
Фото: facebook.com/oleksandr.tkachenko.ua
У день відкриття виставку відвідав міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко
До Дня Незалежності відкрилася виставка "Батьківщина-мати. Переозначення"
До Дня Незалежності відкрилася виставка "Батьківщина-мати. Переозначення"
До Дня Незалежності відкрилася виставка "Батьківщина-мати. Переозначення"

Виставка працює за адресою: вул. Лаврська, 27 (Нижня Московська брама, Музей війни) з вівторка до неділі включно з 10:00 до 19:00. Каса працює до 18:30. Понеділок – вихідний. Коштує вхід для дорослих – 50 грн, студентів і школярів – 30 грн.

Укрпошта до 31-ї річниці незалежності України випустить блок-марку "Вільні, Незламні, Непереможні". За словами керівника Укрпошти Ігоря Смілянського, цьогоріч 24 серпня "не лише нагадування всьому світу, як дорого коштує людська свобода".

Зараз ви читаєте новину «Батьківщина-мати змінила щит на голову Путіна: у Києві стартувала нова виставка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі