середа, 17 грудня 2014 14:34

"Просто пішли" - українці показали в Мюнхені перформанс про Майдан та війну

"Просто пішли" - українці показали в Мюнхені перформанс про Майдан та війну

У мюнхенській галереї GEDOK відбувся перформанс Олі Михайлюк (Київ) "Просто пішли". Це спроба розповісти про події в нашій країні, стани і почуття, через які довелося пережити українцям упродовж останнього року. Перформанс народився з осмислення особистого досвіду − участі у різних етапах Майдану, вражень від перебування в Криму і на Донбасі, пише Cultprostir.

Глядачам представили відео, на якому авторка проекту проходить 40 км − приблизно таку відстань подолали люди, втікаючи від обстрілів з Луганська, яких вона зустріла в серпні на залізничній станції "Комунарськ". На стінах галереї крейдою та вугіллям Ольга Михайлюк написала назви міст, які поступово вийшли на вулицю Мюнхена. Свій задум мисткиня пояснила так: "Важливо просто піти. Потім з'являється напрямок. Потім мета. Важливо вірити, що є місце, де тобі буде добре. Зараз я в Мюнхені. Мої друзі з Донбасу в Києві. Але там лишилися тисячі без світла, води, опалення, без віри, що існує місце, де їм буде добре. Я хочу, щоб вони повірили й просто пішли. Я хочу, щоб ті, які просто пішли, вірили…"

"Просто пішли" − перша із серії подій проекту SREDDING MAPS, що триватиме упродовж трьох місяців у Мюнхені, за участю Олі Михайлюк і українських художників Віталія Кохана та Мирослава Вайди.

Зараз ви читаєте новину «"Просто пішли" - українці показали в Мюнхені перформанс про Майдан та війну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі