понеділок, 06 жовтня 2014 12:50

"Перестала есть я сало" - вийшов новий кліп "Ленинграда" про псевдопатріотзим

"Перестала есть я сало" - вийшов новий кліп "Ленинграда" про псевдопатріотзим

Рок-група "Ленінград" представила на своєму офіційному каналі YouTube кліп на пісню "Патріотка". У ролику знялася блогер і видавець Ніка Білоцерківська.

Героїня Білоцерківської з'являється в кадрі в шапці-вушанці або кокошнику в супроводі опудала ведмедя. У відео фігурують солоні огірки, пельмені, черствий хліб, берези, бублики та інші елементи, які асоціюються з Росією. У той же час дівчина демонструє симпатію і до західних цінностей, приміряючи дорогі шуби і персні у закордонних бутиках.

"Для страны своей немало сделала я очень смело. Перестала есть я сало и футбол сама смотрела", - звучить у пісні. У приспіві повторюються слова: "Я четко патриотка".

Лідер групи "Ленінград" Сергій Шнуров прокоментував кліп у своєму Instagram. "На моїх очах, за дуже короткий період, сталася страшна і, на жаль, неминуча девальвація поняття патріотизм. Патріотизм став спортивний костюм - "предметом" масової культури, який як і спортивний костюм, користуються найчастіше не за призначенням. Символіка перетворилася в суть і зміст. Оболонка стала внутрішнім змістом. Крики "Росія вперед!" всюди. Як візники раніше підганяли коней, так і ми - свистом і окриками змушуємо мчати країну в невідоме. "Росія в перед!" Хто голосніше кричить - той більший патріот", - написав Шнуров

Зараз ви читаєте новину «"Перестала есть я сало" - вийшов новий кліп "Ленинграда" про псевдопатріотзим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі