вівторок, 03 вересня 2019 19:06

"Відкриття фестивалю": українські музиканти виступили в Польщі
6

Музичний проект Luiku на фестивалі «Pannonica»
Фото: Фото: Luiku
Музичний проект Luiku на фестивалі «Pannonica»
Музичний проект Luiku на фестивалі «Pannonica»
Музичний проект Luiku на фестивалі «Pannonica»
Музичний проект Luiku на фестивалі «Pannonica»

Один з найбільших фестивалів Польщі "Pannonica" назвав виступ українських музикантів LUIKU 29 серпня 2019 року "відкриттям цьогорічного фестивалю", а присутні там промоутери вже запросили колектив на свої фестивалі на наступний рік.

LUIKU — сольний музичний проект Дмитра Ципердюка — лідера проекту "Dazzle Dreams". Створений у 2013 році. Стиль проекту — запальний цигансько-український денс. Вокаліст окреслює свій стиль словом "транскарпатія". Фестиваль Pannonica проходить щорічно з 2013 року у Польщі.

Цього року хедлайнерами фестивалю були легендарні Kočani Orkestar з Македонії, Goran Bregović and Wedding & Funeral Band з Югославії, Bora Dugić з Сербії. Луйку був першим колективом з України, який запросили на фестиваль. Дмитро Ципердюк - автор і лідер проекту – багато розмовляв зі сцени, переважно українською, і це знаходило відгук у публіки: полякам дуже імпонувало перебування на сцені таких українців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Koktebel Jazz Festival пройде на Трухановому острові

"Pannonica" є культурною візитівкою Сондеччини, підтвердженням багатокультурності і багатства культури Нової Європи. Проходить в надзвичайно красивій долині ріки Попрад, посеред гір. Крім концертів польських і європейських зірок, на фестивалі відбуваються музичні, ремісничі, танцювальні та театральні майстер-класи, а також покази фільмів, зустрічі з митцями і дискусії.

Проект з'явився у 2013 році. Luiku спочатку планувався як саундтрек до одного фільму, і навіть не мав власної назви. Але згодом назва з'явилася. Є такий персонаж із фільму "Табор Уходит В Небо". — циган Лойко Зобар. І Luiku (Луйку) — це щось середнє між іменем Лойко і західно-українським словом "вуйку" (котре значить "дядьку", "чоловіче"). І з цих двох речей і виникла назва Luiku.

Цьогоріч фестиваль Koktebel Jazz пройде в Києві та називатиметься "Джаз Коктебель: творча дача". Локаціями стануть Труханів острів, пляж і майданчик південного берега Києва, де на 3 дні "створять справжній Крим"

Зараз ви читаєте новину «"Відкриття фестивалю": українські музиканти виступили в Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі