вівторок, 28 травня 2019 03:28

"Обговорювали можливість концерту за рік" - виступив перший віолончель Берлінської філармонії
8

Фото: Анна-Лілія Кокора

26 травня у Львівському органному залі пройшов концерт одного із найкращих віолончелістів Європи, концертмейстра челістів Берлінської філармонії Бруно Делепеле.

Гостьовим дириґентом Ukrainian Festival Orchestra був Теодор Кухар - американський музикант та дириґент українського походження.

"Музиканти такого масштабу, як Бруно Делепеле не часті гості в Україні. Це його перший та поки єдиний концерт у нас, - розповідає заступник директора Органного залу Тарас Демко. - Домовитись про концерт було важко. Такі музаканти дуже зайняті зі своїм гастрольним графіком. Обговорювали можливість концерту за рік до очікуваної дати".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірки академічної сцени Японії виконають шедеври світової класики

Демко розповідає, що познайомились із музикантом завдяки дириґенту Теодору Кухарю та Ноа Бендікс Беджлі - концертмейстром Берлінської філармонії.

"Після успішного концерту Беджлі у Львові півтора роки тому, він порадив Делепеле приїхати сюди та виступити. Для нас особлива честьпрацювати із ним. Хочемо розвивати культуру у Львові, та демонструвати, що світ класичної музики є різноманітним та цікавим.

Коли ми бачимо такі таланти на сцені поруч із нашим Ukrainian Festival Orchestra - маємо натхнення вчитись і рухатись разом із ними. Переймати цінності тих міст та країн звідки походять музиканти. Стараємось бути подібними на них", - добавив Тарас Демко.

23 травня у Львові прощались із засновником мистецького об'єднання "Дзиґа" та провідником "Революції на граніті" Маркіяном Іващишином. Культурний діяч раптово помер 21 травня у 52-річному віці. У нього обірвався тромб.

Зараз ви читаєте новину «"Обговорювали можливість концерту за рік" - виступив перший віолончель Берлінської філармонії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі