середа, 06 листопада 2013 09:45

Новий альбом ILLARIA буде містичним та у вигляді календаря музичних традицій

 

Українська етно-співачка ILLARIA цього року готує подарунок своїм шанувальникам. Етно-діва представить слухачам свій другий студійний альбом, а також разом з творчою командою виступить з концертами на його підтримку.

Уперше співачка постане у непередбачувано контрастних образах-символах і чаруватиме прадавніми архаїчними мелодіями. Нова платівка ILLARIA - це свого роду календар українських музичних традицій. Матеріалом для альбому виконавиця обрала виключно український фольклор у власному прочитанні. До нової платівки увійдуть як кавер-версії відомих українських народних пісень, таких, як "Цвіте терен", "Ой, верше мій, верше", "Ой сивая та і зозуленька", "Ой ходит сон коло вікон", а також рідкісні обрядові наспіви.

"Головне завдання, яке я ставила, створюючи цей альбом, - показати український фольклор стильним та елітарним, поділитися власним баченням сучасної етнічної естетики, - каже співачка ILLARIA про пісні, які увійшли в альбом. - Я вважаю, що наша культура - це не тільки вишиванки, борщі, сало та пишні весілля. Для мене українська автентика - це, в першу чергу, містична енергія землі і цілковита гармонія з космосом. Це дуже сильна музика".

Треки на етно-платівці ILLARIA звучатимуть відповідно до народного календаря: від веснянок-гаївок, через троїцькі і купальські поспівки, до колядок та щедрівок. Адже для створення нового етно-поп-рок альбому ILLARIA свідомо зверталася переважно до обрядового фольклору, який, на думку співачки, найбільш яскраво виявляє душу і світогляд українців.

Концерти та презентація новго альбому відбудуться у Києві (13 грудня) та Львові (16 грудня).

Зараз ви читаєте новину «Новий альбом ILLARIA буде містичним та у вигляді календаря музичних традицій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі