четвер, 08 лютого 2018 16:08

Назвали улюблену музику самогубців і серійних убивць

Назвали улюблену музику самогубців і серійних убивць
Композиції Мерліна Менсона надихали серійних убивць. Фото - YouTube

Зробили підбірку пісень, які слухали самогубці й маняки-убивці.


Список з'явився на bit.ua.


"Прости, мені доведеться вбити тебе" - ймовірно, саме ця стрічка з популярної пісні "Возможно" російського інді-поп-дуету "Мы" спровокувала 19-річного студента Московського університету імені Баумана Артема Ісхакова позбавити життя свою подругу і співмешканку Тетяну Страхову.

Перед смертю хлопець написав записку, яку вже розтягнули в мережі на цитати. У ній Артем скаржився на нерозділене кохання, а також згадав композицію групи "Мы". Музикантів накрила хвиля критики, адже їх слухають підлітки, які часто шукають вирішення своїх проблем в піснях і фільмах.

"Мы" не змогли протистояти нападкам і через пару тижнів без зайвих пояснень заявили, що закривають проект.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учасника відбору на Євробачення запідозрили у плагіаті


THE BEATLES
Однак один з найжорстокіших вбивць епохи Чарльз Менсон, на чиєму рахунку десятки жертв і дев'ять довічних ув'язнень, вважав десятий альбом "Бітлз" The White Album посланням згори. Наприклад, пісня Helter Skelter , на думку Менсона, віщує расову війну, а Blackbird - це гімн "чорної" влади і символ падіння білошкірих.

DROWNING POOL
У 2011 році 22-річний Джаред Лі Лофнер здійснив замах на американську конгресвумен Габріель Гіффордс в Арізоні. Гіффордс була поранена в голову, але залишилася в живих. Однак від його рук постраждало більше 20 осіб, шестеро з них загинули. В ході розслідування з'ясували, що Лофнер був фанатом рок-групи Drowning Pool, відомої завдяки розтиражованому в медіа пісні Bodies. Саме цей трек нібито найбільше любив аризонский стрілок. Хоч цей трек звучить дійсно жорстко, особливо повторюваний приспів Let the bodies hit the floor, за твердженням учасників Drowning Pool, пісня присвячена слему, але в ній абсолютно немає заклику до насильства.

EMINEM
29-річний американець Крістофер Дункан неабияк випив в барі, а коли повернувся додому, жорстоко побив свою дівчину і засунув її понівечене тіло в чемодан. Коли Дункана почали судити, в його справі і діях виявили схожість з сюжетом кліпу Емінема на пісню Stan, записану з Dido. Хлопець не приховував своє захоплення творчістю репера.

AC/DC
Невловимого серійного вбивцю Річарда Рамірез на злочини надихала музика AC/DC: на деяких місцях злочинів він навіть залишав тексти з пісень колективу. Особливо Рамірез любив трек Night Prowler. Орудував вночі, пробираючись в будинку з відкритими дверима і по-звірячому знущаючись над їх жителями. За це вбивцю прозвали Нічним Сталкером.


MARILYN MANSON
У 2006 році два студенти з Денвера позбавили життя 12 своїх однокурсників і двох вчителів під час уроків, а потім убили і самих себе. На такий вчинок хлопців спонукало творчість Мерліна Менсона, яким, як з'ясувалося, вони серйозно захоплювалися. Проти Менсона тоді ополчилися медіа і обурені батьки, які звинувачували артиста у поганому впливі на підлітків. Мерлін досить важко переніс подію і навіть скасував п'ять концертів в знак пам'яті про жертви.

TUPAC
У 1994 році два 17-річних підлітків просто так вистрілили в патрульну машину і вбили одного поліцейського. У хлопця, який натиснув на курок, і до цього були проблеми з законом: його затримували за зберігання наркотиків і носіння зброї без ліцензії. На допиті юний вбивця зізнався, що слухав Тупака Шакура, який транслював своє негативне ставлення до копів в багатьох піснях.

SLIPKNOT
Фанат металістів Slipknot з Південної Африки в 2008 році здійснив умисне групове вбивство. Серед білого дня озброєний самурайським мечем і в масці він увірвався в школу і розправився з 16-річним студентом і двома садівниками. За словами знайомих вбивці, він захоплювався окультними практиками і сатанізмом. Очевидці шкільної трагедії розгледіли в масці, яка була на вбивцю, схожу на ту, в якій виступає один з учасників Slipknot.

Музикант Елтон Джон скасував два концерти у Лас-Вегасі заради весілля принца Гаррі та актриси Меган Маркл.

Церемонія одруження запланована на 19 травня 2018 року. Щоб потрапити на захід, артист відмовився від виступів 18 та 19 травня

Зараз ви читаєте новину «Назвали улюблену музику самогубців і серійних убивць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі