четвер, 09 березня 2017 09:00

Найкасовішу комедію в українському прокаті не показали

Найкасовішу комедію в українському прокаті не показали
Кадр з фільму Майкла Ньюелла "Чотири весілля і одні похорони"

9 березня 1994 року в США на екрани вийшла комедія режисера Майкла Ньюелла "Чотири весілля і один похорон". На початку 1999-го цей фільм був найкасовіший в історії британського кіно – світові збори становили $260 млн. В українському прокаті стрічку не показували.

Герої картини – вузьке коло давніх друзів. Зустрічаються на урочистих заходах, щоб поспілкуватися, обмінятися плітками і порадіти за чергову повінчану пару. Водночас сором'язливий Чарльз (Х'ю Ґрант. - ред.) залицяється до яскравої та незрозумілої йому американки Кері (Енді Макдавелл. - ред.), чиє весілля стане третім у низці святкувань. Четвертим виявиться весілля самого Чарльза. Він зі смутку вирішує одружитися з дівчиною, з якою напередодні побив горщики.

Він зі смутку вирішує одружитися з дівчиною, з якою напередодні побив горщики

Картину "Чотири весілля і один похорон" номінували на два "Оскари" (за кращий фільм і сценарій. - ред.). Отримала чотири премії Bаfta в номінаціях "кращий актор", "кращий фільм", "нагорода Девіда Ліна найкращому режисерові" і "краща актриса другого плану".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Чувак" зібрав 400 тис. священиків-фанатів

Майкл Ньюелл (1942) – британський кінорежисер і продюсер. Дебютна стрічка – телефільм "Людина в залізній масці" (1977). Визнання критиків прийшло після виходу біографічної драми "Танець з незнайомцем" (1985). Світової популярності Майкл Ньюелл досяг 1994-го, знявши ліричну комедію "Чотири весілля і один похорон".

Зараз ви читаєте новину «Найкасовішу комедію в українському прокаті не показали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі