середа, 14 грудня 2016 13:18

Почалося прощальне турне іспанського тенора Хосе Каррераса

17 грудня один із великих оперних тенорів світу іспанський співак Хосе Каррерас виступить у Києві в супроводі симфонічного оркестру. У рамках прощального турне в Україні дасть два концерти. Найзнаменитіші арії зі свого репертуару виконає у столичному палаці мистецтв "Україна". 20 грудня Хосе Каррерас виступить в оперному театрі Одеси.

 

"Після 46 років на сцені я вирішив, що час зупинитися. Це не пов'язано зі станом здоров'я. Зараз почуваюся прекрасно. У рамках фінального турне хочу виступити у всіх місцях, де колись співав", - сказав Каррерас.

Диригуватиме симфонічним оркестром маестро з Барселони Давид Хіменес. З ним тенор гастролює останні роки.

5 грудня Хосе Каррерасу виповнилося 70 років. Перед ювілеєм він зізнався, що нічого особливого цього дня не планує. "У грудні гастролюватиму в Японії. Туди приїдуть рідні — донька, син та онуки. Відсвяткуємо скромно", - сказав співак.

У репертуарі артиста понад 60 опер. Серед яких - "Вертер", "Кармен", "Сила долі", "Паяци" та "Еліксир кохання".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Київській опереті намагались українізувати російську армію

2009-го Хосе Каррерас заявляв про завершення концертної діяльності через погане самопочуття. Співак переміг лейкемію. Боровся з хворобою протягом трьох років. Повернення на сцену відбулося 1990 року в складі тріо "Три тенори", разом з Лучано Паваротті та Пласідо Домінго. Тріо заспівало на відкритті чемпіонату світу з футболу в Римі.

Квитки на останній концерт Каррераса в Києві коштують від 1250 до 8950 грн. В Одесі їх вартість від 2150 до 6450 грн.

Від 1988 року артист перераховує частину коштів з кожного виступу на медичні дослідження у галузі лікування лейкемії.

Зараз ви читаєте новину «Почалося прощальне турне іспанського тенора Хосе Каррераса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі