вівторок, 07 серпня 2012 11:47

На мега-графіті в Дніпропетровську пішло 130 балонів з фарбою

Дніпропетровський графітяр з незвичайним прізвищем Святий і його напарник Данило поставили своєрідний рекорд - розмалювали цілих 105 квадратних метрів чужого паркану на перетині вулиць Шинної та Запорізького Шосе.

При тому, на цьому "полотні" художники і раніше залишили свій слід: спочатку Данило пару років тому намалював там свій ескіз, потім, минулої осені, Денис Святий "графітив" там картинку для фанатів футбольного клубу "Дніпро".

"І перший, і другий, і навіть третій раз господар цього паркану нам дозволив малювати, - каже Денис. - Подивився попередньо ескізи і сказав "Вперед!". Цього разу він нам навіть дав драбину, щоб зручніше малювати було".

Всього на розмалювання паркану знадобилося близько 130 балонів з фарбою. Щоб грандіозна задумка створення мега-граффііті не влетіла в копієчку, хлопці "збирали" фарбу, що залишилася після попередніх об'єктів.

Довжелезний малюнок - це не просто набір різних картинок, зібраних докупи. Денис, наприклад, у свої ескізи вкладав певний сенс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Рівному невідомий графітяр розмалював птахами центр міста

"Я представив Дніпропетровськ як торгову столицю України, - каже майстер. - Люди, що живуть тут, постійно прагнуть заробити на життя. Я намалював "Таврію", в якій летить торговий представник - усереднене авто і професія для наших країв. Поруч - левиця з крилами метелика. Вона символізує молоду красиву дівчину, яка шукає заможного хлопця для створення міцної сім'ї. Хлопець, як ви розумієте, - той же менеджер на "Таврії". Трохи правіше я намалював типа в зеленій масці з мішком грошей. А вів-то напевне знає, як їх заробити".

Данило ж намалював друзів і машину своєї мрії - "BMW". Друзі, до речі, залишилися в захваті від своїх портретів. Намальовану раніше картинку ФК "Дніпро" хлопці просто обновили - замазали подекуди дірочки, освіжили фарбу.

Всього на виконання малюнка художники витратили п'ять днів: день пішов на очищення стіни від старої фарби і нанесення контурів. Розфарбуванням займалися чотири дні.

Зараз ви читаєте новину «На мега-графіті в Дніпропетровську пішло 130 балонів з фарбою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі