четвер, 15 квітня 2010 13:23

Монахи патріарха Кирила заспівали для киян (ФОТО)

 

13 квітня 2010 року в МЦКМ "Жовтневий" в рамках Другої міжнародної Пасхальної хорової асамблеї "Господи, Господи, силою твоєю" відбувся виступ Святкового Патріаршого чоловічого хору Московського Данилового монастиря.

Концерт присвячений святу Великої Паски та 65-річчю з Дня Перемоги.

Перше відділення поєднало суворі православні пасхальні співи і твори В. А. Моцарта, Ф. Шуберта, П. Чайковського.

У другому відділенні, присвяченому світлій пам"яті загиблих воїнів, прозвучали військові марші і козачі пісні.

Зал аплодував після виконання "Ой то не вечір" ("Сон Степана Разіна"). Соліст-тенор Денис Денисов створив художній образ зоряного нічного неба.

В пісні " Любо, братцы, любо" бадьорий козачий марш змінює перекличка. Бійця не дорахувалися. На фоні розповіді Душі убитого Диякон (Заслужений артист Росії, бас Валерій Обухов) читає Відхідну молитву.

Колектив вражає узгодженістю хорового ансамблю. На тринадцять людей - "одне дихання".

Зібраність духу хористів підкреслило виконання українських народних пісень "Бандура", "Місяць на небі", "Ой чий то кінь стоїть".

"Головне моє завдання – донести до публіки текст співу. Я прагну витягнути з моїх хористів душу. Для професійного співака це дуже складно. Любитель завжди співає душею, тим, що йому дарував Бог. А професіонал - "сухар" в цьому відношенні. Він сухо співатиме ноти і те, що в них написано. Переламати його сприйняття, витягнути з нього розуміння того, про що він співає - дуже складна задача. Проте, хор з нею справляється", - розповів Gazeta.ua регент Георгій Сафонов.

У часи Великої Вітчизняної Війни слухачам повернули "Солов"ї" ( соліст Олександр Пронін, тенор) та "Темна ніч" (соліст Юрій Борков).

На закінчення концерту за слов"янською традицією прозвучало "Многая літа".

В Україні хор Московського Данилового монастиря виступав двічі. Перший візит відбувся в 2004 році в рамках святкування сторіччя Балаклавської битви в Криму. Наприкінці 2009 року з сольними концертами колектив відвідав Одесу і Дніпропетровськ.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Монахи патріарха Кирила заспівали для киян (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі