середа, 15 липня 2020 11:22

Молоді українські артисти зараз злітають набагато швидше і простіше - музичний критик

Молоді українські артисти зараз злітають набагато швидше і простіше - музичний критик
Фаворити цьогорічної музичної премії YUNA мають той чи інший стосунок до жанру хіп-хоп — Філ Пухарєв. Фото: facebook.com

Дистанція між акулами шоубізнесу і молодою "шпаною" з YouTube щороку все більше скорочується і скоро зітреться взагалі.

Так вважає музичний критик Філ Пухарєв. Поділився міркуваннями про переможців Національної музичної премії YUNA 2020 і тренди в українській поп-музиці у відеоблозі на YouTube.

"Років 10 тому, аби стати зіркою номер один в Україні, треба було в поті чола пахати на тєлєк і радіо, - каже Пухарєв. - А зараз молоді українські музиканти злітають набагато швидше і простіше. Але часто так само швидко й падають.

Цього року alyona alyona з репової фрешвумен переросла у справжню тріумфаторку (відзначена у 3 номінаціях: за "Найкращий альбом", "Найкращий хіп-хоп хіт" і "Найкращий дует" - за пісню "Падло" зі співачкою Аліною Паш. - Gazeta.ua). Вчорашня вихователька дитячого садочка в Баришівці отримала рівно стільки ж нагород, скільки Потап і його визнана й мажорна свита.

Jerry Heil - інтернет-сенсація (перемогла в номінації "Відкриття року". - Gazeta.ua). Її хіт "Охрана, отмєна" мав усі шанси стати "Найкращою піснею". Зробив набагато більше галасу торік, ніж композиція "Дим" гурту "Время и Стекло", яка перемогла в цій категорії. Якщо Jerry Heil буде працювати в тому ж темпі з таким самим натхненням, то за кілька років зможе дати фору навіть тій же Насті Каменських, яку цьогоріч назвали "Найкращою виконавицею".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Музичний критик прокоментував результати премії YUNA 2020

MONATIK став чемпіоном цього року, його тріумф передбачуваний і заслужений (отримав 6 нагород, зокрема як "Найкращий виконавець" та за "Найкращий альбом". - Gazeta.ua). Платівка "LOVE IT Ритм" – один із найкращих поп-релізів 2019-го. Кліпи як тащили раніше, так і тащать зараз. Робить їх незмінна режисерка Таня Муіньо, яка за минулий рік нормально просунулася в США і навіть встигла зняти відео для Кеті Перрі та Розалії. А концерт MONATIKа на столичному стадіоні "Олімпійський" минулого літа – це взагалі подвиг, який з українських артистів до нього здійснювали хіба що "Океан Ельзи".

Серед цьогорічних переможців вимальовується цікава тенденція. І MONATIK, і "Время и Стекло", і alyona alyona, і Alina Pash, і навіть Настя Каменських - усі ці музиканти-фаворити цьогорічної премії YUNA мають той чи інший стосунок до жанру хіп-хоп. Нашій реп-сцені як за якістю, так і за кількістю артистів ще далеко до тієї ж таки, вибачте, навіть російської. У нашій сфері точаться дискусії про те, чи взагалі існує український хіп-хоп. Але навіть у такому дещо недосконалому і неповному вигляді він починає потроху інтегруватися у великий вітчизняний шоубізнес".

Онлайн-трансляція оголошення переможців YUNA відбулася 9 липня. Церемонію цьогоріч скасували через карантин та обмеження на проведення масових заходів.

Загалом відзначили лауреатів у 17 номінаціях. Вперше в історії премії 2 артисти набрали однакову кількість балів від журі й отримали одну нагороду. Це номінація "Найкращий альбом", перемогу в якій розділили платівки "Пушка" реперки alyona alyona та "LOVE IT Ритм" Дмитра Монатіка.

Зараз ви читаєте новину «Молоді українські артисти зараз злітають набагато швидше і простіше - музичний критик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі