середа, 13 липня 2016 19:38

Мінкульт закликав світ покарати Росію за руйнування культурної спадщини

Мінкульт закликав світ покарати Росію за руйнування культурної спадщини

Україна закликає міжнародне товариство та відомства іноземних держав призупинити співробітництво з російськими установами в сфері культури. У Державній Третьяковській галереї, що у Москві, показали картини Івана Айвазовського з колекції Феодосійської картинної галереї.

Про це повідомляє Міністерство культури України.

Нині Україна позбавлена можливості будь-якого контролю за збереженням культурних цінностей на тимчасово окупованих територіях. Особливо тих, які є складовою державної частини музейного фонду.

"Російським установам передаються рухомі культурні цінності, які незаконно вивозяться з території Автономної Республіки Крим та м. Севастополя", – повідомляє відомство.

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Щорса позбавлять статусу пам'ятки та демонтують

Відповідно до статті 5 Гаазької конвенції 1954 року, країна-окупант має докладати можливих зусиль для забезпечення охорони і збереження культурних цінностей території, що окупує.

На думку Міністерства, міжнародна культурна спільнотамає призупинити проведення іноземних виставок у російських музеях та виставок експонатів російських музеїв за кордоном.

Нагадаємо, Мінкульт не може перевірити, що збереглося у фондах музеїв Криму.

Зараз ви читаєте новину «Мінкульт закликав світ покарати Росію за руйнування культурної спадщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі